Lucrările de pe șantierul variantei de ocolire a Timișoarei

35

Lucrările înaintează pe șantierul variantei de sud a Timișoarei. Muncitorii sunt protejați și au început, în zona comunei Ghiroda, lucrări pentru decopertarea stratului vegetal.

Imagini de astăzi de pe șantierul variantei de ocolire Timișoara sud, în zona comunei Ghiroda. Se execută lucrări pentru decopertarea stratului vegetal.

Publicată de DRDP Timişoara pe Luni, 30 martie 2020

O altă lucrare prioritară este realizarea de platforme pentru drumurile de acces, pentru execuția piloților forați.

Pe teren se află, în această etapă a lucrărilor, 40 de angajați (muncitori și TESA).

“Avem încredere în antreprenor, care a demonstrat că se poate mobiliza atunci când a terminat, cu 7 luni mai devreme, lotul 2 al autostrăzii Timișoara – Lugoj. Sperăm că această criză generată de virusul COVID 19 să nu afecteze ca durată și ca și costuri lucrările demarate astăzi. D.R.D.P. Timișoara va nominaliza personal tehnic care, zilnic, va monitoriza numărul autoutilajelor și a personalului, precum și, implicit, evoluția lucrărilor”, a precizat Horațiu Simion, director regional DRDP Timişoara.

De asemeena, pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud au fost luate măsuri suplimentare pentru asigurarea securității în muncă, în condițiile instituirii stării de urgență ca urmare a răspândirii COVID-19. Astfel, se vor evita aglomerările de personal pe șantier și la organizarea de șantier, conform Ordonanțelor Militare. Fiecare muncitor va lucra în utilajul propriu.

 

Personalul muncitor și administrativ este dotat cu măști de protecție și soluții dezinfectante. Medicina muncii a fost efectuată în cursul acestei săptămâni, toți angajații fiind apți de muncă din punctul de vedere al stării de sănătate. Asemenea verificări se vor face frecvent de către personalul medical specializat și sunt suplimentare față de controalele uzuale la care iau parte toți angajații.

LĂSAȚI UN MESAJ