Lucrările de pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, monitorizate non-stop. O nouă vizită oficială

378

Ministrul Transporturilor s-a întors pe șantierul autostrăzii. De această dată, a venit însoțit de ambasadorul Spaniei.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova și ambasadorul Spaniei, Ramiro Fernández Bachiller au inspectat, miercuri, 02 mai 2018 șantierele Autostrăzii Lugoj-Deva, însoțiți de prefecții județelor Hunedoara și Timiș, Fabius Tiberiu Kiszely și Eva Georgeta Andreaș, de președintele Consilului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, de Ștefan Ioniță, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și de Cristian Ilie Ispravnic, directorul general regional al Direcție Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara (DRDP).

Vizita de lucru pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva a avut ca scop evaluarea gradului de mobilizare a constructorului, asociere al cărei lider este firma spaniolă Comsa. Ministerul Transporturilor, Lucian Șova, a analizat și gradul de mobilizare și capacitatea de finalizare a lucrărilor.

Ministrul Transporturilor a solicitat conducerii Prefecturii Hunedoara și Consiliului Județean Hunedoara sprijin și implicare în monitorizarea desfășurării lucrărilor de pe Lotul 3.

Reamintim că stadiul fizic și financiar al Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva (21 km)  este de 82%. Pe Lotul 3 au apărut o serie de probleme din cauza lucrărilor neconforme și a mobilizării slabe a antreprenorului cu care reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poartă de aproape un an nenumărate discuții pentru remediere. Asocierea a primit până acum penalizări de 1,5 milioane euro.

sursa: hunedoaralibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ