Lucrările de la Pasajul Remetea Mare, finalizate pe jumătate. Șantierul se mută pe celălalt sens

69

Sectia de Drumuri Timișoara, din cadrul DRDP, a finalizat lucrările de înlocuire a rosturilor de dilatație de la pasajul denivelat de pe DN 6 de la Remetea Mare, pe sensul de circulație Timișoara – Lugoj. Șantierul a fost mutat pe celălalt sens de circulație.

„Lucrările se vor derula în perioada 12.07.2019 – 02.08.2019, timp în care traficul se va desfășura alternativ, pe un singur fir, dirijat cu semafoare, iar în situații speciale cu piloți de circulație”, transmite DRDP.

Pentru evitarea zonei, unde se vor forma coloane de mașini, recomandăm participanților la trafic să utilizeze următoarele rute alternative: • Ghiroda DN 6 – Centura Timișoarei – Giarmata DJ 691 – Nod Rutier Giarmata A1 (km 503+736); • Nod Rutier Lugoj Vest A1 (km 474+636) – Topolovățul Mare DJ 572 – Buziaș DJ 592 – Timișoara DJ 592.

„Din punct de vedere tehnic, lucrările de înlocuire de rosturi implică demolarea în zona rosturilor, a grinzilor de beton existente și refacerea lor prin armare și apoi, turnare beton. Pentru întărirea completă, betonul necesită 28 de zile de la momentul punerii în operă. Cu toate că se utilizează aditivi speciali pentru accelerarea prizei și scurtarea timpului de întărire, totuși, zona nu poate fi redată circulației imediat. De asemenea, nici nu se pot realiza lucrări adiacente în zona betonului proaspăt turnat”, mai explica cei de la DRDP Timișoara.

Sursa foto: Info trafic/DRDP

LĂSAȚI UN MESAJ