Lovitură pentru polițiști: 10.000 de țigări de contrabandă confiscate

306

Peste 10 000 de țigarete fără documente legale au fost ridicate de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice, în urma unei acțiuni derulate ieri, pentru combaterea comerțului ilicit cu țigarete provenite din contrabandă în Caraș-Severin.
Vineri, 24 noiembrie, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice împreună cu jandarmi, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu produse accizabile, în special cu tutun și țigarete de contrabandă, pe raza orașelor Reșița, Caransebeș, Băile Herculane și Oțelu Roșu.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și la OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare totală de 8.000 de lei. Totodată, au fost indisponibilizate și 10.320 de țigarete.

Polițiștii cărășeni vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ