Lotul 3 Lugoj – Deva, deschis înainte de Crăciun

131

Autoritățile se pregătesc să deschidă traficului lotul 3 în tronsonul de autostradă Lugoj – Deva. Minunea se va întâmpla, luni după masă. Astfel, șoferii vor avea la dispoziție încă 21 de kilometri de sosea rapidă în vestul țării.

Potrivit ministrului Transporturilor, pe porțiunea dintre Coșevița și Ilia se va circula cu restrictii: maximum 80 km/h și un tonaj de 7,5 tone. Asociația Pro Infrastructură a făcut o analiză asupra traficului de pe DN68A și aceasta arată că deja sunt ambuteiaje odată ce românii plecați în străinătate se întorc acasă. Potrivit asociației, pe segmentul Margina-Ilia, singura porțiune pe care nu se poate circula pe autostrada A1 între Nădlac și Sibiu, „se observă că traficul depășeste deseori capacitatea DN68A din cauza revenirii „Diasporei” cu ocazia sărbătorilor. Ambuteiajele principale încep în localitatea Ohaba, și de acolo „se propagă” spre vest, uneori ajungând să se întinda pe 18 km, până la ieșirea de pe A1 de la Margina. Firește, acest mega-ambuteiaj împreunăa cu accidentele pe care le provoacă, vizibile și ele pe video, puteau fi evitate dacă CNAIR deschidea vineri circulația pe lotul de autostradă Holdea-Ilia (Lugoj-Deva 3). Dar… a lipsit un aviz. După patru luni și jumătate de când țin închisă o lucrare perfect circulabilă, tot mai lipsește o hârtie. CNAIR, acești miserupiști care păstoresc cele mai nesigure și criminale drumuri ale Europei ne arată încă odată că nu le pasă de siguranța cetățenilor. Sperăm totuși că lotul Holdea-Ilia se va deschide astăzi, înainte de Crăciun, deși după o așteptare inutilă de 4 luni nu mai putem fi siguri de nimic atâta timp cât CNAIR se ocupă în continuare de proiect. Indicatoarele de restricții de viteză și tonaj sunt deja instalate, căci ar fi bătător la ochi să deschidă lucrarea fără restrictii și să confirme că rezilierea din august a fost una abuzivă”.

Va rămâne închisă, însă, porțiunea de 13 kilometri de la Margina unde ar fi trebuit construite ecoducte. Nici acum nu au început lucrările.

LĂSAȚI UN MESAJ