Lotul 3 din Lugoj – Deva, deschis în regim de drum național

121

Lotul e din tronsonul de autostradă Lugoj-Deva, cuprins între Coșevița și Ilia, a fost deschis, luni, în regim de drum național. Restricțiile vizează viteza de curculație și tonaj al vehiculelor ce vor urca pe șoseaua rapidă.

„Astăzi deschidem în regim de drum național, cu 4 benzi de circulație, cu restricții de viteză de 80 km/h, mai puțin 3 lucrări de artă (n.r. puncte sensibile) supravegheate în continuare unde viteza de circulație va fi de 60 km/h, și doar pentru vehiculele a căror masă totală este de până la 7,5 tone”, a declarat, la deschidere, directorul DRDP Timișoara, Horațiu Simion.

În paralel, se va mai lucra pe lot. Potrivit expertizei tehnice, este nevoie de unele reparații, odată ce vremea va permite efectuarea lor.

„Se vor face lucrări de reparații date de expertiză, de îndată ce condițiile meteo vor permite efectuarea acestor lucrări”, a adăugat Simion.

Nu se știe când se va circula pe cei 21 de kilometri în regim de autostradă. Starea secțiunii este monitorizată și se va decide doar după ce autoritățile văd cum se comportă șoseaua sub trafic. Acest lot a costat peste 120 de milioane de euro.

Legat de cei 13 kilometri de pe lotul 2, bucata pe care șoferii o vor ocoli tot pe DN68A, directorul DRDP Timișoara a spus că, în acest moment, licitația  este în curs. Constructorii care vor să sape tunelurile pentru animale au cerut lămuriri suplimentare caietului de sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ