Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva nu va fi recepționat! Guri de canal neacoperite, probleme cu taluzurile și marcajele

510

Lotul III al Autostrăzii Lugoj – Deva nu va fi recepționat! La recomandarea consultantului, comisia de recepție nu a inițiat procedurile de preluare a proiectului de la constructor. Problemele grave descoperite în teren au determinat luarea acestei decizii. Recepția segmentului de șosea era programată pentru astăzi, 12 august. În 15 august tronsonul de șosea urma să fie deschis traficului rutier, lucru care nu se va întâmpla.

Probleme există la nivelul taluzurilor, existând zone în care acestea sunt fisurate, dar și în ceea ce privește gurile de canal, multe dintre acestea fiind neacoperite. În plus, mai multe marcaje fie sunt realizate doar pe jumătate, fie lipsesc cu desăvârșire. Problemele sunt

„Consultantul nu a recomandat începerea recepției. Acum suntem în faza în care trebuie să stabilim ce facem cu bretelele de la nodul rutier de la Ilia, pe unde se face descărcarea de pe Lotul IV. În funcție de acest lucru vom decide dacă se deschide măcar Lotul IV sau nu. Iar constructorul Lotului III trebuie să corecteze neconformitățile. Sunt probleme la planeitatea asfaltului, taluzurile au fisuri, marcajele pe alocuri au fost realizate pe jumătate etc.. Din acest moment, constructorul trebuie să remedieze problemele semnalate în teren. De asemenea, vor fi aplicate penalități pentru depășirea termenului de finalizare a lucrării”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

sursa foto: ziardehunedoara.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ