Lorin Fortuna va fi condus marți pe ultimul drum

496

Liderul revoluționar Lorin Fortuna își va dormi somnul de veci în Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei.

Vă reamintim că acesta s-a stins din viață vineri, la Spitalul Județean din Timișoara, din cauza unui ulcer duodenal perforat. Lorin Fortuna avea 68 de ani și a fost președintele Frontului Democratic Român și unul din liderii revoluționari din Timișoara. În decembrie 2014 i s-a acordat titlul de Cetățean de Onoare al orașului Timișoara.

Toți cei care vor să-l conducă pe ultimul drum o pot face marți, 29 noiembrie. Înmormântarea va avea loc la ora 14 în Cimitirul Eroilor din Timișoara. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

1 COMENTARIU

  1. Film TV biografic despre revolutionarul autentic Lorin Fortuna, aşa cum trebuie să ni-l amintim: https://www.youtube.com/watch?v=mWXuBAO0k1I
    Fără Lorin Fortuna, eram şi azi o Kimirsenie sau o Cubă: a folosit genial balconul Operei în Revoluţie, organizând masele pe întreprinderi, lipsindu-i pe bolşevici de posibilitatea de a-şi infiltra securiştii. Totodată, a dat în permanenţă impresia că toată România se ridică! Dacă erai timişorean cu rude în Vaslui, îţi dădea microfonul precizând că şi Moldova e cu noi! În fine, era tânăr şi frumos, cu luciri mistice în ochii, albaştri parcă atunci, ca ai lui Arsenie Boca, exact ce-i trebuia să fascineze mulţimile. Statura sa istorică nu e mai prejos decât a lui Bălcescu, vor înţelege cei de mâine dacă-şi vor pierde vreodată Libertatea.

LĂSAȚI UN MESAJ