„Logodită cu norocul”, Poli păstrează speranța rămânerii în prima ligă! FOTO

427

ACS Poli a rupt ghinionul din play-out și a câștigat primul meci din grupa 7-12. Un 2-1 în fața lui FC Voluntari care pentru timișoreni este sinonim cu păstrarea șanselor de salvare.

Petre Grigoraș a obținut prima victorie pe banca alb-violeților la cea de-a treia încercare. Poli a învins duminică seara pe FC Voluntari cu 2-1 într-o partidă ce trebuia câștigată pentru menținerea șanselor de supraviețuire. Cu cele trei puncte adunate Poli o egalează pe Concordia Chiajna la borna 18 și are o săptămână la dispoziție să pregătească cum trebuie deplasarea de la Iași.

Obligat de accidentări dar și de prestația lamentabilă de la Botoșani, Grigoraș a operat 4 schimbări în primul 11. Smaranda, Nimely, Bocșan și Melinte au intrat titulari în așezarea clasică a bănățenilor 4-2-3-1. Bănățenii au avut nevoie de o dublă superioritate numerică pentru a marca de două ori în poarta ilfovenilor, dar nici așa nu a fost scutită de emoții.

Nimely fură o minge în apărare și îl pune pe Elek într-o poziție foarte bună de finalizare, dar atacantul timișorean întârzie nejustificat de mult și este blocat de apărarea adversă. Tot Elek a fost aproape de gol în minutul 27, scăpat singur spre poartă a ratat ținta dintr-un unghi închis.

Până la finalul primei reprize Kone (Voluntari) și Goga au avut acțiuni bune rezolvate de cele două defensive la limită.

Startul părții secunde a găsit două echipe mai hotărâte să atace. Smaranda a avut câteva emoții la unele situații în propriul careu, în timp ce Bărbuț a scăpat singur cu portarul dar a trimis peste Peluza Nord… Același Bărbuț s-a dus până în tușă în minutul 60 fără să găsească soluția optimă.

Misiunea gazdelor părea să se simplifice în minutul 67 după ce Mitache l-a lovit cu piciorul în cap pe Bărbuț și a fost eliminat. Imediat Poli a forțat atacul și un mijlocaș defensiv a fost înlocuit cu ofensivul Doman. Iar în minutul 77 Poli primește un penalty la incursiunea lui Bărbuț stopată de Filipov în careu. Fundașul oaspeților a și fost eliminat la această fază, iar căpitanul Dorin Goga a transformat cu precizie de la punctul cu var: 1-0!

Gazdele nu au știut nici de această dată să apere avantajul deși avea doi oameni în plus. În minutul 82, Llorente a respins nefericit o minge pe care Smaranda a boxat-o direct pe capul lui Tudorie, care a înscris cu ușurință, 1-1.

Hernandez a avut ocazia de 2-1 în minutul 86, dar a fost blocat de portarul advers. Golul mult așteptat a căzut în minutul 89, autor Javi Hernandez cu o execuție perfectă direct din lovitură liberă de la marginea careului mare după un fault scos tot de el. Emoțiile nu s-au oprit nici în minutele de prelungire, Pancu a luftat ca un începător din fața porții și s-a încheiat cu victoria ACS-ului, 2-1.

ACS Poli: Smaranda – Torres, Cânu, Bocșan, Melinte (68, Doman) – Llorente, Ov. Popescu (23, Bărbuț) – Goga, Nimely, Hernandez – Elek (70, Rajcomar).

LĂSAȚI UN MESAJ