Locurile de joacă pentru elevi, luate la puricat de inspectorii din Timiș

36

Inspectorii de specialitate din instituțiile deconcentrate din Timiș vor lua la puricat toate spațiile de joacă din curțile școlilor și grădinițelor, după ce la Prefectură au fost făcute sesizări.

Spațiile de joacă de la mai multe grădinițe sau școli gimnaziale, atât din Timișoara cât și din județ, se află într-o stare deplorabilă. Problema a fost prezentată subprefectului Daniel-Cristian Franțescu în cadrul unei discuții cu profesorii din cadrul sindicatului Spiru Haret Timiș, care au protestat în fața Instituției Prefectului pentru a revendica drepturi și sporuri.

“Am ridicat problema cu privire la degradarea mobilierului în spațiile de joacă din școli gimnaziale și grădinițe la nivel de județ. Am solicitat să înceapă verificări de către Oficiul pentru Protecția Consumatorilor la toate unitățile de învățământ din județ cu scopul de a realiza o evaluare a acestor probleme. Ulterior, primăriile din județ vor trebui să aloce banii necesari pentru eventuale investiții. Copiii merită drepturi egale, fie că învață în mediul rural sau urban. Cu toate acestea, nu ne putem mândri nici în Timișoara cu o situație mai bună, iar aici administrația locală ar trebui să nu mai stea pe gânduri și să rezolve problemele”, a afirmat subprefectul Daniel-Cristian Franțescu.

În Timiș sunt aproape 600 de unități de învățâmânt preuniversitar, dintre care grădinițele și școlile gimnaziale vor fi controlate începând de luni, 4 martie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ