25.9 C
Timișoara
sâmbătă 13 iulie 2024

Liviu Dragnea, trai pe vătrai pe bani publici! Vacanțe exotice împreună cu fosta iubită, cu bani grei de la stat

Ies la iveală noi detalii legate de ilegalităţile pe care le-ar fi comis Liviu Dragnea, pe când era liderul PSD. El s-a folosit de subvenția de la partid în scop personal în perioada în care ocupă funcția de președinte al PSD, arată procurorii DNA. Aceștia spun că fostul lider social-democrat s-a folosit de aceste fonduri de mai multe ori.

Liviu Dragnea s-a folosit de subvenția de la partid în scop personal. DNA a dat cărțile pe față

Dosarul fostului trezorier social-democrat Mircea Drăghici a scos la iveală informații legate de aeronava privată cu care fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, și iubita sa de atunci, Irina Tănase, au plecat în vacanță în Maldive la începutul anului 2019.

Potrivit acestui dosar, chiria pentru această aeronavă a fost decontată din subvenția primită de Partidul Social Democrat (PSD) de la stat. În urma acestor dezvăluiri, Mircea Drăghici a recunoscut fapta și a fost pedepsit cu 6 ani de detenție.

Dosarul DNA de la Tribunalul București arată că alături de cei doi se afla și o prietenă de-a Irinei Tănase și, de asemenea, arată că aceștia au plecat la Sofia cu această aeronavă și că, după 18 zile, s-au întors de la Istanbul la București cu aceeași aeronavă.

Procurorii arată că întreaga sumă folosită a fost de 100.000 de lei – din aceasta, suma de 93.000 de lei a fost chiria aeronavei, iar 7.000 de lei costurile de navigare. Potrivit DNA, această sumă a fost plătită din subvenția primită de PSD de la stat.

TVR arată că Liviu Dragnea nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere legat de acest subiect, însă prietena Irinei Tănase, cea care a fost cu ei în vacanță și care a fost audiată la DNA, spune că a făcut un credit și a achitat costurile aeronavei. Ea mai spune că plătește o rată lunară de 1.300 de lei, dar că, între timp, a rămas fără loc de muncă.

Nu este singurul avion plătit din subvenția de la stat

Pe de altă parte, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au mai spus că avioanele cu care fostul lider PSD s-a întors din Estonia și a plecat în Israel, în urmă cu patru ani, ar fi fost și ele achitate tot din subvenția pe care partidul o primește de la stat, asta în contextul în care Camera Deputaților îi închiriase deja bilete de avion, care erau deja plătite. Procurorii DNA arată că sume mult mai mari s-ar fi decontat.

Documentele DNA mai arată că agenția de turism a primit de la PSD suma de 166.422 lei, cu 70.935 lei mai mult decât cea plătită de proprietarul aeronavei.

De asemenea, la întoarcerea din Estonia, arată DNA, alături de Liviu Dragnea s-a aflat și Călin Popescu Tăriceanu, cel care, ulterior, a fost audiat ca martor.

„Nu îmi amintesc cu certitudine dacă am venit cu un avion privat sau de linie de la Talin la București și nici dacă eram în același avion cu dl. Dragnea sau nu”, spunea Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa: https://www.capital.ro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Decernarea premiilor Festivalului – Concurs LADA CU ZESTRE, în Galeria POD a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș desfășoară marți, 16 iulie 2024, la ora 11:00, în Galeria POD, ceremonia de decernare a premiilor...

Un tânăr a furat 5.600 de kilograme de afine. Suma exorbitantă la care se ridică pagubele cauzate

Un producător de legume - fructe din Timiș a ieșit la inventar cu un minus de 5.600 de kilograme de afine! Cantitatea de fructe...

Citește și :