Liviu Dragnea și Părintele Ardealului, ca două picături de apă! Imagini de colecție

414

„Nimeni și nimic nu e întotdeauna ceea ce pare” – spune fostul jurnalist Vlad Mixich într-o postare pe facebook. Alături de text, două fotografii în care susține că este surprins părintele Arsenie Boca, în perioada în care fusese alungat de la mănăstire de un decret comunist. Interesant este că preotul adulat de o țară întreagă era îmbrăcat modern și purta mustață, look-ul său aducând mult cu cel al liderului PSD, Liviu Dragnea. Asemănarea este evidentă, iar șocul este unul pe măsură.

O internaută recunoaște și ea fotografia și vine cu câteva precizări suplimentare: „Poza a doua este de la iesirea de la film cu Maica Zamfira, cea alături de care a locuit peste 3 decenii, casa fiind cumpărată pe numele ambilor. Motivația a fost că avea nevoie de o femeie să-l servească. De la Boca ce trăia în chilia abruptă la noul Boca născut după ce a sărit în apele Jiului să o salveze de la sinucidere pe Maica Zamfira, Julieta Constantinescu pe numele ei, e o prăpastie. Pentru ea rupe legăturile cu marii preoți: Stăniloaie, Cleopa, Papacioc. Este evident că orice proces de canonizare se poticneste la întrebarea firească: a avut legături trupești cu această? Asta pentru că ei au avut o viață socială activa, departe de ceea ce ar fi trebuit să fie. Eu am citit despre contract în dosarul lui de la CNSAS. Nu dau informații false. In ceea ce privește relațiile cu Maica Zamfira, sunt câteva articole pertinente. În plus locuitul împreună nu este canonic. Pe de altă parte, opera lui are multe abateri de la dogma: predestinarea e una dintre ele. Sexul privit cu ură revine constant,cam la 2-3 pagini,srmn al slăbiciunii sale.„, susține aceasta.

Totuși pentru mulți dintre noi părintele Arsenie Boca rămâne un sfânt care a propovăduit credința și bunătatea cât a fost în viață și ale cărui învățături ajută astăzi milioane de oameni. Minunile pe care el le-a înfăptuit și pe care continuă să le înfăptuiască îl transformă pentru mulți români într-un vindecător nemuritor, al sufletelor și al trupurilor deopotrivă. Poate învață și Liviu Dragnea câte ceva de la el.

mixich

sursa: bugetul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ