Lituania își avertizează cetățenii despre un iminent atac al Rusiei, spunând oamenilor să se pregătească pentru războiul de gherilă urbană-VIDEO

422

Guvernul lituanian este atât de alarmat că Rusia ar putea ataca în orice moment țara, încât a tipărit o broșură în tiraj de masă, punând-o în circulație pentru toți cetățenii țării, pe care îi consiliază cu privire la modul cel mai bun în care să lovească forțele de ocupație într-un război de gherilă fulger. Informația a fost publicată într-un articol pe site-ul cotidianului Daily Express.

Ghidul de 75 de pagini, care a fost distribuit la 30.000 de oameni, explică modul în care poți deveni un insurgent dacă forțele lui Putin vor ataca micuța țară din estul Europei. Lituania nu ar putea oferi aproape nici o rezistență pe câmpul de luptă în cazul unei agresiuni armate a lui Putin, singura cale pentru cetățeni de a reacționa fiind o insurgență de lungă durată.

Deoarece nu se cunoaște modul în care NATO ar putea să răspundă în cazul unei agresiuni militare din partea Rusiei, iar experții cred că președintele rus #Vladimir Putin este mai mult decât capabil să joace la cacealma în speranța că Occidentul nu va reacționa militar, guvernul lituanian și-a luat măsuri de precauție. Ghidul oferă sfaturi cetățenilor cu privire la modul în care să se apere, dându-le indicații practice despre modul în care să se îmbrace, să își facă rezerve de hrană și să se ascundă.

sursa: CNN

 

LĂSAȚI UN MESAJ