Lista măsurilor de relaxare care intră în vigoare din 15 mai. Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial

  53

  Guvernul a adoptat în şedinţa de guvern de vineri seara hotărârea prin care sunt relaxate mai multe măsuri.

  Astfel, din 15 mai, masca nu va mai fi obligatorie în spațiile deschise neaglomerate, carantina de noapte dispare, iar terasele și restaurantele vor fi deschise de la 5 dimineața până la miezul nopții.

  Iată măsurile de relaxare care intră în vigoare din 15 mai

  Se elimină obligația de a purta mască în spațiile deschise. Excepție fac locurile aglomerate precum târguri, stații, mijloace de transport în comun, la locul de muncă.

  Se elimină restricțiile privind circulația pe timpul nopții a persoanelor, declarația pe proprie răspundere între orele 22.00-5.00
  Terasele, restaurantele și cafenele vor funcționa între orele 5.00-0.00
  Participarea la competiții sportive va fi permisă până la 25% din capacitatea spațiului, doar pentru persoanele vaccinate sau testate negativ.

  Concertele sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu purtarea măștii. Pot participa persoanele vaccinate complet, rezultat negativ PCR sau antigen nu mai vechi de 24 de ore.
  Se permite activitatea în spații închise ale sălilor de sport cu capacitatea de maximum 50% Workshopuri pentru adulți: maximum 50 de persoane în interior, maximum 200 de persoane în exterior.

  Hotărârea publicată în Monitorul Oficial

  ”Hotărâre pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.
  Sursa: observatornews.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ