Lista localităților din Timiș supuse restricțiilor de circulație. La ce oră se închid magazinele în aceste comunități

137

Magazinele şi terasele se închid la ora 18:00 în fiecare zi în 14 localităţi din Timiş, inclusiv în municipiul Timişoara. În plus, circulaţia locuitorilor este restricţionată între orele 20:00 şi 5:00 dimineaţa de luni până duminică, cu excepţia cazurilor deosebite.

Localitățile cu rata de infectare peste 7,5/1000 locuitori sunt Timișoara, Pădureni, Orțișoara, Jebel, Moșnița Nouă, Giroc, Sânmihaiu Român, Săcălaz, Mașloc, Parța, Pișchia, Peciu Nou, Bogda și Giera.

Restricţiile sunt valabile la Timişoara cel puţin până în 11 aprilie, când se va face o nouă evaluare a situaţia. Dacă incidenţa cazurilor nu scade sub 7 la mie, restricţiile vor fi prelungite pentru încă 14 zile.

Sunt 34 de localităţiîn Timiș unde terasele și magazinele se închid la ora 18:00, iar circulația este restricționată după ora 20:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Localitățile cu o incidență între 4 și 7,5/1000 locuitori sunt Ghiroda, Lovrin, Șag, Dumbrăvița, Becicherecu Mic, Giarmata, Remetea Mare, Recaș, Ghilad, Belinț, Vălcani, Sânnicolau Mare, Bucovăț, Moravița, Giulvăz, Coșteiu, Denta, Iecea Mare, Mănăștiur, Buziaș, Găvojdia, Livezile, Făget, Dudeștii Vechi, Cenad, Topolovățu Mare, Boldur, Dumbrava, Lugoj, Sacoșu Turcesc, Gătaia, Nițchidorf, Fibiș și Sânandrei.

Prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, a explicat că în cazul localităților care depășesc pragurile de 1,5, 3, 4,5 respectiv 7,5 la mia de locuitori, măsurile se aplică în maximum 48 de ore de la depășire.

În cazul în care rata scade sub pragul de 7, respective pragul de 4 la mie sunt necesare 14 zile pentru o nouă hotărâre a CJSU, care actualizează lista incidenței.

“Similar se aplică sistemul și în cazul UAT-urilor cu o incidență mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, situație în care se aplică restricțiile pentru zilele de vineri, sâmbătă sau duminică. Odată constatată încadrarea în această grupă, ridicarea restricțiilor se efectuează după minim 14 zile, dacă incidența scade la 3,5 sau sub 3,5/1000 de locuitori la data reevaluării. Totuși, dacă în cele 14 zile incidența urcă peste 7,5/1000 de locuitori, pentru aceste localități se vor aplica în termen de maxim 48 de ore de la depășirea incidenței de 7,5/1000 de locuitori, măsurile restrictive pe toată durata săptămânii”, explică Zoltan Nemeth.

Prin urmare, programul magazinelor, teraselor și cel al circulației persoanelor nu se modifică automat la scăderea incidenței, ci după trecrea celor 14 zile, dacă la reevaluarea situației se constată în CJSU o modificare a ratei de infectare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ