Linie feroviară de mare viteză între Debrecen – Békéscsaba – Oradea – Arad – Timişoara. Acord semnat între Camerele de comerţ din Ungaria şi România

346

În oraşul maghiar Debrecen s-a semnat, miercuri, un acord de parteneriat dintre patru Camere de comerţ şi industrie din Ungaria (Hajdú-Bihar, Csongrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg şi Békés) şi patru Camere de comerţ şi industrie din România (Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare).

Întâlnirea a avut loc, miercuri, la Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Hajdú-Bihar de la Debrecen. La eveniment a fost prezent şi János Lázár, însărcinat guvernamental şi parlamentar al judeţului Csongrád, care a subliniat că în relaţiile dintre Ungaria şi România, cele două ţări sunt interdependente.

János Lázár a explicat că cea mai importantă sarcină a următorilor zece ani va fi creşterea competitivităţii, astfel încât, România şi Ungaria să facă parte din nivelul mediu economic al Uniunii Europene, scrie MTI.

El a adăugat că guvernul ungar vede potenţial economic în regiunea estică a ţării sale, motiv pentru care a încheiat un acord cu Debrecen, Békéscsaba şi Szeged.

Dintre proiectele concrete, János Lázár a menţionat modernizarea liniei de cale ferată Debrecen-Oradea-Békéscsaba-Arad-Timişoara.

“În urma investiţiei, trenurile vor putea circula cu 160 km/oră, iar guvernul a comandat deja studiul de fezabilitate pentru realizarea liniei feroviare de mare viteză”, a precizat Lázár, citat de MTI.

Distanţa de 39 km dintre Subotica şi Szeged poate fi parcursă pe calea ferată în jumătate de oră, iar planurile pentru realizarea acesteia au fost deja finalizate, a adăugat politicianul.

Sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ