16.6 C
Timișoara
duminică 1 octombrie 2023

Linie de mare viteză de la Caransebeș până în sudul țării. Deocamdată, totul se află în stadiul de licitație

AdministrațieLinie de mare viteză de la Caransebeș până în sudul țării. Deocamdată,...

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunţă ,uni că a început licitaţia pentru cel mai mare contract de infrastructură feroviară finanţat prin Programul de Transport, reabilitarea liniei de cale ferată Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeş cu o lungime de 226 km, pentru care sunt alocate 10,5 miliarde de lei (fără TVA), informează News.ro.

A început licitaţia pentru cel mai mare contract de infrastructură feroviară finanţat prin Programul de Transport! Este vorba de reabilitarea liniei de cale ferată Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeş cu o lungime de 226 km.

Data limită pentru depunerea ofertelor la licitaţia pentru primele 2 loturi ale acestui Tronson este 27 aprilie 2023. Lotul 1: (Craiova-Filiaşi)- cu o lungime de 37,97 km- are o valoare estimată între 1,4- 1,53 miliarde de lei (fără TVA) şi trebuie finalizat în 54 de luni (12 luni proiectare şi 42 de luni execuţie lucrări). Lotul 2: (Filiaşi-Igiroasa)- cu o lungime de 44,26 km- are o valoare estimată de 1,14- 1,24 miliarde de lei (fără TVA) şi trebuie finalizat în 60 luni (12 luni proiectare şi 48 de luni execuţie lucrări).

Pentru reabilitarea Tronsonului de cale ferată Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeş (6 loturi) sunt alocate 10,5 miliarde de lei (fără TVA).

Sursa: https://www.g4media.ro

Alte subiecte :

Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, reales în funcția de președinte al USR Timiș.

Sâmbătă, 30 septembrie, delegații județeni ai USR Timiș și-au desemnat prin vot președintele și noul Birou Județean de conducere cu 21 de membri. Președintele...

Lupta pentru palatele Timișoarei, preluate dubios de anumite familii de romi, rămâne în ,,suspense!”

Momiță Bona, proprietarul palatului de pe Bulevardul C.D. Loga 52, trecut în proprietatea statului român, îl acuză pe primarul Dominic Fritz de discriminare și...

Crimă oribilă la Timișoara

Citește și :