Liga I de futsal începe cu marele derby

94

Informatica Timișoara are parte de un debut de foc în campionat. Violeții înfruntă luni pe Autobergamo Deva, una dintre contracandidatele directe la câștigarea trofeelor.

Medaliata cu argint în Liga I, Informatica Timișoara începe al doilea sezon de futsal. Un nou sezon în care așteptările și obiectivele țintesc spre marea performanță. ”Vrem să câștigăm toate trofeele interne, campionatul și Cupa României. Știm că nu va fi ușor dar avem un lot solid și capabil să obțină aceste rezultate”, anunță oficialii violeților.

Va fi probabil din nou o luptă în trei, Timișoara-Deva-Târgu Mureș la câștigarea competițiilor interne. O luptă pe care Informatica vrea să o câștige cu orice preț după ce în sezonul trecut nu a prins nimic: Deva a luat Cupa, Târgu Mureș a cucerit titlul.

În acest sezon mureșenii aruncă probabil în luptă bugetul cel mai mare, 700.000 de euro, cu care vor să își apere titlul național. Deva se bazează pe un buget de 500.000 de euro, însă a reușit câteva transferuri bune peste vară cu care a și câștigat Supercupa. În fine Timișoara vine undeva sub formația hunedoreană dar se bazează pe 12 jucători apropiați valoric.

”Suntem mai puternici față de anul trecut. Am vrut o echipă mai cu forță și pe asta ne-am axat în perioada de transferuri. Ne lipsea anul trecut forță și agresivitatea în joc, iar în acest sezon echipa arată mult mai bine, clubul arată mai bine. Am avut parte și de un turneu de pregătire internațional foarte bun, l-am semănat chiar cu un turneu din UEFA Cup”, a declarat antrenorul Robert Lupu.

Prima etapă aduce deja și primul derby, Timișoara – Deva. Este un meci ce poate tranșa șansele la titlu dacă ținem cont că cele două echipe nu vor irosi prea multe puncte în restul turului. Meciul se joacă luni, de la ora 17, în sala Constantin Jude.

”E foarte important să începem cu o victorie, cu atât mai mult că jucăm Deva, una dintre adversarele noastre. Știu de la colegi că noi, Deva și Târgu Mureș suntem echipele cele mai bune, deci meciurile directe sunt importante. Consider că punctul nostru forte este faptul că avem jucători de calitate din România, Serbia și Brazilia”, a punctat unul dintre noii veniți la Informatica, sârbul Milos Simic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ