Liga Aleșilor Locali are un vicepreședinte timișorean

300

Partidul Alianței Liberalilor și Democraților a început munca pentru campania electorală ce se apropie. Dacă despre listele de candidați pentru un loc eligibil în Parlament încă nu sunt noutăți deosebite, optimistul președinte Marian Cucșa spune că singurele necazuri sunt la desemnarea candidatului din zona Lugoj. Adică sunt prea mulți și competenți și nu se pot hotărî.

Recent s-a încheiat la București o ședință a Ligii aleșilor locali. Delegația timișeană a fost reprezentată de 52 de aleși locali de la toate nivelurile. A fost aleasă o conducere națională a acestui forum la care Timișul și-a adjudecat un loc de vicepreședinte al Ligii, în persoana lui Traian Stancu. Dânsul, alături de conducerea centrală, va lucra la elaborarea unei platforme program adresată celor ce activează în administrație. ALDE pune pe un loc important colaborarea cu instituțiile administrației locale ce sunt principala legătură între populație și politicieni. Instituțiile ar trebui să culeagă cel mai bine problemele reale ale comunității din care provin. Marea majoritate a partidelor fac planuri de politici economice dar nimeni nu prea se interesează de optimizarea administrației ca să devină cât mai funcțională.

Despre mitingul eșuat de sâmbăta trecută, Cucșa este de părere că este un exemplu de semnal că timișorenii vor democrație, vor normalitate. Au ieșit la vot acum câteva luni și au dat un mandat de încredere aleșilor locali pentru a-i reprezenta nu pentru a-i scoate în stradă.Toți timișorenii, dar și cei din mediul periurban, cât și cei ce tranzitează județul își doresc o arteră de circulație modernă dar prin mijloace normale și nu scandaluri politicianiste. Dacă va ajunge parlamentar va milita pentru a aduce la aceiași masă de discuție toți factorii ce ar putea aduce ceva pozitiv în această chestiune. Prin „miting” s-a dorit doar o captare de capital electoral iar timișoreni au dat o palmă acestui mod de a face politică.

ALDE se vrea un partid deschis tinerilor și ideilor tinere. Noua membră a partidului este și Lidia Laction, venită de la formațiunea PPU-SL unde a și candidat la alegerile locale din vară. A plecat de la umaniști în condiții de amiciție fără să lase în urmă necazuri dar crede că alături de liberali va avea o mai largă deschidere către tinerii ce vor să facă politică. Activând în mediul de afaceri private, crede că are experiența de a se se implica în politica de noi locuri de muncă. Un alt domeniu de interes va fi și lupta împotriva discriminărilor de toate felurile și de a sprijini persoanele cu dizabilități.

.

LĂSAȚI UN MESAJ