Liderul Phoenix e pasăre călătoare! Imagini din ”cuibul” lui Nicu Covaci din Spania

4949

Cel mai cunoscut rocker român, liderul singurei legende muzicale româneşti, Nicu Covaci (69 ani) a ”renăscut” asemeni păsării de care îi este legat destinul și creația – Phoenix, la Moraira, Spania, un rai pământean. Artistul locuiește alături de consoarta sa, Yvonne, alături de care va sărbători în curând de 30 de ani, într-un loc de vis, între munte și Marea Mediterană.

Locuința sa se află la câteva minute de celebra plajă Costa Blanca și la 130 kilometri de Valencia. O vilă cu un aer boem, situată pe o stradă liniștită, care urcă stâncos spre munte, și care oferă o priveliște unică spre țărmul Mării Mediterane. Stabilimentul, un conac liniștit și umbros, are camere spațioase, terasă, o piscină mobilă, o zonă pentru exerciții fizice și un spațiu pentru plajă organizat deasupra clădirii. Casa este locul unde arta întâlnește natura. Lucrări ale artistului plastic Nicu Covaci se găsesc pe toți pereții, iar fiecare colț este acoperit de flori, cactuși gigant și arbuști decorativi.

”Trăiesc într-un loc unde alții vin doar să-și petreacă vacanțele” mărturisește artistul despre proprietatea sa înconjurată de portocali, lămâi și cactuși.

Subsolul este spațiul unde muzicianul petrece cel mai mult timp, acolo are un studio de înregistrări, unde deseori îi sunt oaspeți de mai multe ori pe an colegii de trupă  care vin în ”vacanțe creative”. Are o istorie lungă de motociclist și o gașcă de bikeri în zonă, un motor Honda CBX (ediție limitată), și un automobil clasic Jaguar  XJ de colecție, fabricat manual. Nicu Covaci, cel ce a salvat trupa Phoenix de la dizolvare şi a condus-o timp de jumătate de veac, este în mare dificultate deoarece modelul limuzinii sale nu se mai fabrică de ani buni şi fiecare piesă de înlocuit trebuie licitată pe forumul colecţionarilor.

În locul pe care Nicu îl numește cu drag acasă este mai mareu cald, iar portocalii rodesc de trei ori pe an.

Sursa: libertatea.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ