Liderul clanului Cârpaci, prins la Cenad. Va ajunge după gratii, fiind condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale

559

Unul dintre liderii clanului Cârpaci, condamnat la mai bine de 7 ani de închisoare, a fost capturat de polițiștii de frontieră de la Cenad. Ionel Sadner, numele german a lui Ionelas Carpaci, era căutat încă din septembrie 2016.

„Persoana în cauză era căutată în vederea executării unei pedepse cu închisoarea de 7 ani și două luni pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune, fals privind identitatea sub forma complicității, participație improprie la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la uz de fals în formă continuată, uz de fals în formă continuată și folosirea instrumentelor oficiale false, în formă continuată”, transmit polițiștii.

Cârpaci le-a spus polițiștilor ca știa de condamnarea la închisoare, dar nu și că era căutat de autorități. Ionelaș Cârpaci a fost judecat și condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale. Clanul deține în Timișoara peste 140 de clădiri, iar procurorii cred ca multe au fost înstrăinate în baza actelor de moștenire false.

LĂSAȚI UN MESAJ