Liderii USR îi atacă pe liberali de „deturnarea fondurilor” pentru TM2023 VIDEO

66

Mult discutatul proiect de anvergură europeană prin care municipiul nostru trebuie să reprezinte cu cinste cultura română în reflexie continentală e măreț doar în declarații dar în fonduri este cam sărăcăcios. Deci dacă nu sunt fonduri decât cu țârâita nici importante demersuri culturale nu se vor întâmpla. Este doar opinia unor pesimiști. Dar politicienii noștrii sunt prin definiție niște optimiști. Anul 2023 va pentru Timișoara ceva nemaipomenit.

Guvernul a promis că va direcționa bani timișoarei pentru Capitala Culturală 2023. Dar aceștia nici nu au sosit că deja au fost deviați spre alte scopuri. Sigur asta a dus la o nouă tulburare a relațiilor între principalele partide locale. A început o nouă controversă destul de acidă între liberalul Alin Nica din postura de președinte al Consiliului Județean și lideri ai USR Cum ar fi viceprimarul Ruben Lațcău și parlamentarul Raoul Trifan.
Aceștia doi din urmă au șinut azi o conferință de presă prin care au atacat dur deturnarea fondurilor guvenamentale.

Ordonanța de Guvern care stabilea modul de folosire a fondurilor pentru proiectul Capitala Europeană a Culturii a suferit modificări astfel încât o insemnată sumă a trecut la CJT.
Raoul Trifan bănuiește că banii vor fi folosiți pentru șușanele politice în comunele județului.
„PNL Timiș a făcut nenumărate drumuri către Bucuresti pentru a schimba acea OUG. A cerut să ia bani de la Timișoara să îi dea la județ. Le-a ieșit. Am avut amendamente respinse, în plen colegii senatori au votat legea de aprobare a OUG în forma aceea. Au fost niște amendamente dinspre minister, dar care nu schimbau sumele. OUG merge la Camera Deputaților, care e for decizional. O să vedem în ce formă va merge spre promulgare. Proiectul TM2023 este de anvergură națională, important nu doar pentru Timișoara. Mă aștept ca toate aceste lupte să înceteze, să tragem în aceeași direcție această căruță, să ne punem la masă și să discutăm… Am înțeles că era o listă neoficială cu orașele unde județul vrea să finanțeze chermeze pe acești bani”, a spus Trifan.

Viceprimarul Ruben Lațcău, aduce la rândul său unele argumente pentru a susține suspiciunile. Dânsul subliniază că încă nu au venit banii ceruți, ba mai mult nici facturile lucrărilor de renovare a cinematografelor din oraș nu au fost achitate. Asta se întâmplă în contextul în care guvernul și-a asumat susținere financiară a acestor obiective.

LĂSAȚI UN MESAJ