9.1 C
Timișoara
joi 18 aprilie 2024

Liderii din Timiș ai USR, PMP și Forța Dreptei s-au întâlnit la sediul Societății Timișoara pentru discuții în vederea alegerii candidatului comun al Alianței Dreapta Unită FOTO-VIDEO

Deși cu nici două săptămâni în urmă, la semnarea protocolului de colaborare electorală a celor cinci formațiuni ce doresc să acceadă la conducerea muniucipiului și a județului, ominic Fritz a exclus o colaborare cu Alin NIca iată că acum sunt buni prieteni și negociază liste de candiați.
Dar în noile condiții prin care Alin Nica a devenit membru al Forței Dreptei lucrurile par a fi schimbate. Cei doi fruntași politici au ajuns să se înțeleagă.

Așa cum au anunțat deja, miercuri a avut loc o primă tranșă de discuții, între liderii grupați în alianța din jurul USR. Dar așa cum au intuit mulți cunoscători nu a ieșit încă un fum alb in sediul Societății Timișoara in straa Gothe. Adică nu a ieșit nimic concret din discuții. Singura promisiune concretă a fost că vor lupta împotriva tanemului PSD-PNL ce tine să evină un partid-stat.

Dominic Fritz crede că a fost doar „un schimb de viziuni despe viitorul politic și administrativ al județului și municipiului.”

„Mă bucur că în discuțiile astăzi, Alin Nica și eu am și conturat din nou o viziune comună pentru județul Timiș și pentru Timișoara și suntem hotărâți să dezvoltăm o viziune și un proiect comun și tocmai de aceea nu suntem astăzi într-o situație în care putem să batem palma și să semnăm ceva și vrem să folosim următoarele ore și zile pentru a spune clar timișenilor și timișorenilor care este această viziune de dreaptă pentru județul Timiș, pentru dezvoltare și a zonei periurbane, pentru întărirea zonei metropolitane Timișoara, dar și a zonelor rurale și conexiunile cu Arad, Lugoj și alte orașe din regiune”, a declarat la finalul discuțiilor liderul USR Dominic Fritz.

„Am agreat toate trei partidele care au fost la masă PMP, Forța Dreptei și USR că vom continua în următoarele zile să căutăm această unitate care să se prezinte și pe buletinul de vot ca un tandem puternic pentru Timișoara și Timiș. Am agreat că vom continua mâine dimineață aceste negocieri și le vom extinde și pe restul județului pentru că vrem să oferim peste tot în județ această alternativă de dreaptă. Și dl. președinte Nica, dna. președinte a PMP-ului, Dugulescu și eu suntem toți trei de acord că pericolul pentru Timișoara și pentru Timiș este extraordinar de mare” a mai afirmat Dominic Fritz.

Cei doi lideri au ales un loc simbolic pentru a purta primele negocieri asupra stabilirii celor două candidaturi la conducerea administrației județului și a Timișoarei, sediul Societății Timișoara. Au purtat primele discuții după ce Nica a trecut oficial la Forța Dreptei, parte din alianța care e contrapunere la cea făcută de PNL și PSD. Deocamdată nu s-au luat decizii, întâlnirea are episodul doi chiar joi dimineața, spun cei doi. E vorba de un proiect pe termen lung, nu de orgolii și ambiții, subliniază Dominic Fritz. El spune că această primă întâlnire a fost doar „un schimb de viziuni pentru ce urmează și politic și administrativ aici, în Timișoara și județul Timiș”.

Alin Nica, dezamăgit de politica duplicitară a foștilor săi șefi de la centru vede acum un adversar ce trebuie înfrânt în persoana candidatului Nicolae Robu care este catalogat drept „omul PS-ului”.

„Mă bucur și sunt încrezător, mă bucur că am găsit parteneri de luptă în această luptă pe care trebuie să o ducem împotriva revenirii la partidul-stat și și acesta este mesajul pe care Timișoara trebuie să-l transmită după alegerile din 9 iunie, pentru că noi, timișorenii, nu acceptăm astfel de impuneri de la București și ne deranjează acest lucru. Mă bucur că toți am recepționat dorința timișorenilor, a timișenilor, de a sta la masa dialogului și de a găsi aceste soluții pentru a da timișorenilor și timișenilor posibilitatea să aleagă candidați de dreapta atât la Primăria Municipiului Timișoara, cât și la Consiliul Județean și să găsim varianta să ne opunem candidaturilor PSD de la Primărie, respectiv de la Consiliul Județean”;
a declarat Nica la ieșirea de la discuții.

„Avem răspunderea pentru a veni cu un proiect nu doar politic, ci și administrativ pe termen mediu și lung, iar acest lucru ne va ocupa timpul în perioada următoare, astfel încât după aceste discuții să venim eventual cu un proiect concret pentru Timiș și pentru Timișoara și să răspundem așteptărilor. Cetățenii cred că acest pericol al revenirii PSD-ului în în forma de partid-stat nu este neglijabil. Este real. Este mai real ca niciodată, pentru că în spatele așa-zisei lupte împotriva extremismului se se ascunde acest pericol și mai mare al revenirii la totalitarism”, a mai complectat Nica.

Reprezentanta PMP, Ligia Dugulescu, de asemenea a avut de adăugat viziunea dânsei la bunul mers al actualei coaliții.
„Am văzut doi tineri (Alin Nica și Dominic Fritz) care au maturitate și le pasă de oraș și județ și care vor să lucreze împreună și să dezvolte proiecte de care să se bucure timișorenii și timișenii. Eu sunt optimistă și am observat că liderii mari au orgolii mici și mă bucur că am găsit doi lideri care au stat la masă astăzi și am gândit binele și viitorul Timișoarei și Timișului. … Este vorba de a lupta pentru a păstra democrația în țară. … ”, a declarat doamna Dugulescu.
Concluzia ședinței de lucru de azi este destul e simplă: nu s-a ajuns la nici o concluzie.
Discuțiile vor continua până se va schița o listă de candidați unanim aceptați.

 

 

 

 

 

Alte subiecte :

Tot mai mulți medici din ambulatoriile bănățene intră în grevă japoneză. Ce îi nemulțumește pe sindicaliști?

Tot mai mulți medici din ambulatoriile din Timiș încep să facă grevă japoneză. Ei se declară nemulțumiți de banii puțini primiți din contractele cu...

Concedierile pe piața IT din Banat nu se întrevăd, deocamdată! Rectorul Universității Politehnica Timișoara vine cu explicația

Zeci de mii de specialiști în domeniul IT din Statele Unite ale Americii și-au pierdut locurile de muncă, într-un an și jumătate. Criza industriei IT...

Timișoara pentru TINEri!

Citește și :