Liceu renovat cu fonduri europene, în Banat

379

Lucrările de renovare a Colegiului Traian Lelescu din Reşiţa pot începe. Vin fondurile europene!

liceu resita3Prima unitate de învăţământ din Reşiţa care se modernizează pe fonduri europene este Colegiul Ttraian Lelescu. Contractul a fost semnat deja, iar cele peste 8 milioane de lei vor fi investite, astfel ca şcoala să primească o nouă faţă. Fondurile au fost atrase printr-un proiect al liceului şi Primăriei Reşiţa, iar contractul a fost semnat şi de reprezentanţii ADR Vest.

Costurile totale ale reabilitării se ridică la 8,3 milioane de lei, iar finanţarea nerambursabilă este de 6,8 milioane de lei.

„Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice în clădirile unității școlare „Colegiul Național Traian Lalescu” Reșița (două clădiri cu destinația de liceu și o clădire cu destinația de sală de sport)”, se arată în fişa de proiect.

liceu resita2Faţada va fi reabilitată şi izolată, precum și acoperişul, se va schimba instalaţia de încălzire şi de iluminat, se vor amplasa şi panouri fotovoltaice pentru captarea căldurii şi proiectul prevede şi “implementarea unui sistem de climatizare realizat cu ventiloconvectori și a unui sistem de ventilație mecanică cu recuperarea căldurii”. Lucrările vor dura doi ani şi jumătate.

LĂSAȚI UN MESAJ