Liberalii timişeni s-au adunat astăzi la bustul lui Ion I.C. Brătianu! Ce au sărbătorit…

250

În jur de 50 de liberali timișeni în frunte cu Marilen Pirtea, Alina Gorghiu, Nicolae Robu şi alţi lideri liberali, dar şi membri ai partidului, s-au adunat astăzi la bustul lui Ion I.C. Brătianu, cu buchete de flori. Ei au sărbătorii astfel 142 ani de la înfiinţarea PNL-ului.

Bust Bratianu 1

„Partidul Naţional Liberal împlineşte azi frumoasa vârstă de 142 ani. Partidul a fost înfiinţat la 24 mai 1875, reuşind marea performanţă de a accede la guvernare , un an mai târziu, în 1876, şi performanţa şi mai mare de a rămâne la guvernare timp de 12 ani. A reuşit o asemenea performanţă fiindcă în acei 12 ani a făcut lucruri excepţionale pentru România, lucruri istorice.: câştigarea independenţei României faţă de Imperiul Otoman, în 1857, în 1881 România a fost ridicată la rang de regat, în 1918, s-a reuşit unirea tuturor teritoriilor locuite preponderent de români, un an mai târziu raliindu-se şi Banatul, în 1923, a fost adoptată o constituţie care a fost printre cele mai moderne ale epocii la scară internaţională, iar în perioada de criză economică destul de dură 1929-1933, tot PNL, a asigurat guvernări potrivite vremurilor, asigurând relansarea economică a României”, a punctat Nicolae Robu, câteva din reuşitele PNL.

După depunerea de flori la bustul lui Brătianu, Nicolae Robu a invocat câteva din reuşitele partidului de-a lungul timpului, amintind printre altele că şi aderarea României la UE, din 2007, s-a făcut tot sub guvernare liberală.

LĂSAȚI UN MESAJ