Liberalii din judeţ şi-au ales favoriţii joi seara. Vezi pe cine preferă primarii şi cine a fost favoritul BPJ al PNL Timiş-VIDEO

1298

Întrunit în şedinţă joi seara, Biroul Politic Judeţean al PNL Timiş a luat o decizie importantă care priveşte alegerile locale din data de 5 iunie.

Astfel, fiecare candidat înscris pe lista de aspiranţi la Consiliul Judeţean a primit o notă de la 1 la 47 de la colegii din judeţ, membri ai BPJ.

Primarii au notat separat ordinea pe care o vor, rezultând că preferatul lor este Alin Popoviciu, deputat în Colegiul 5. Nota primarilor reprezintă doar 20% pondere din nota finală.

A doua etapă a votului de joi seara a reprezentat votul Biroului Politic Judeţean (BPJ), unde favorit a fost consilierul judeţean Mihăiţă Bojin. Şi votul BPJ reprezintă tot 20% din ponderea finală. Iată lista cu clasamentul aspiranţilor:

lista vot bpj

Şedinţa Biroului Politic Judeţean a fost una maraton, a început joi, la ora 16 şi s-a finalizat la două ore după miezul nopţii.

Urmează că săptămâna viitoare comisia de evaluare din cadrul PNL să finalizeze fişele candidaţilor. Tot peste câteva zile îşi vor exprima opţiunile şi liderii PNL Timiş, Nicolae Robu şi Dan Popa.

Comparativ cu alegerile din 2012, votul nu va fi unul nominal, ci pe liste. Preşedintele CJT va fi ales, prin vot secret, din rândul consilierilor judeţeni.

Cum se face desemnarea candidatului la şefia CJT: în măsură de 40% se va ţine cont de fişa candidatului, 20% de votul primarilor liberali din judeţ, 20% contează votul membrilor Biroului Permanent Județean, iar 20% va reprezenta votul celor doi co-președinți, Nicolae Robu şi Dan Popa.

UPDATE: Iată cum arată clasamentul pentru Consiliul Judeţean Timiş al PNL în urma votului primarilor şi al membrilor BPJ:

lista vot pnl

 

LĂSAȚI UN MESAJ