”Leii” vânează al treilea succes în play-out

166

BC Timișoara își poate întări poziția a 10-a în cazul unui succes extern, miercuri, pa Târgu Jiu. Ar fi al treilea la rând în play-out pentru alb-violeți după victoriile cu Mediaș și Dinamo.

Două dintre grupările ce la începutul stagiunii cochetau cu participările în cupele europene au ajuns să se lupte în subsolul clasamentului, pentru evitarea retrogradării. Schimbarea dramatică a situației se datorează problemelor financiare cu care s-au confruntat BC SCM Timișoara și Energia Târgu Jiu. Pentru bănățeni criza a trecut și semnele sunt clare de revenire, însă gorjenii sunt în beznă și au rămas cu 6 jucători în lot.

De situația tristă de la Tg. Jiu pot profita baschetbaliștii timișoreni în meciul de miercuri. Cu o victorie aceștia și-ar întări locul 10 și ar reduce din ecartul față de Energia la doar două victorii. În schimb un succes al gazdelor le-ar aduce aproape sigura salvarea de la retrogradare.

”Energia a jucat precedenta partidă în șase oameni, ceea ce se va întâmpla și acum. Ne așteptăm să se apere în zonă și ne-am pregătit pentru o astfel de defensivă. Și acum o lună, în sezonul regular, am făcut un meci bun, dar am pierdut. Acum, sper să controlăm ritmul jocului și să ne întoarcem cu o victorie din Gorj”, a declarat antrenorul bănățenilor, Nenad Mandic.

Partida dintre Energia și BC SCM Timișoara este programată miercuri, de la ora 17.

LĂSAȚI UN MESAJ