Legea salarizării a fost adoptată, sindicatele se pregătesc să iasă în stradă!

473

Proiectul legii salarizării unitare a personalului bugetar a fost adoptat miercuri în plenul Camerei Deputaților, cu amendamente.

S-au înregistrat 188 de voturi ”pentru”, 28 „împotrivă” și 47 de abțineri. Proiectul merge acum la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Anterior, proiectul a fost adoptat și de Senat. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

De la 1 ianuarie 2018, toţi bugetarii vor primi 25% în plus, iar majorările promise celor din Sănătate şi Educaţie vor fi decalate.

Nemulțumiți de forma în care a fost votată legea salarizării, profesorii strâng semnături pentru grevă generală. Și Federația Sanitas ia în calcul proteste în următoare perioadă.

Liderul sindical al polițiștilor a avertizat că vor ajunge la proteste pentru că în condițiile prevăzute în proiectul de lege nu vor mai putea funcționa.

Sediul Ministerului Tineretului și Sportului a fost deja pichetat miercuri.

Până în 2020, toți bugetarii ar urma să primească, în medie, 56% în plus la salarii. 32 de miliarde de lei este efortul bugetar calculat de Ministerul Finanțelor.

Votul final pe proiectul legii salarizării unitare vine cu o mustrare pentru premierul Sorin Grindeanu și cu o mare bilă neagră pentru ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan – ambii absenți, miercuri, de la ședința de plen a Camerei Deputaților.

„Liviu Dragnea: M-a întristat lipsa ministrului de Finanțe la dezbaterea pe legea salarizării din Camera Deputaților. Putem vorbi de o ofensă”.

LĂSAȚI UN MESAJ