Le chic decadent du Levant. Vederi dintr-o zona de conflict…

545

De un an de zile comunitatea europeană se confruntă cu o mare dilemă . Să accepte valul de imigranți ce bat la porțile vechiului continent sau să-i azvârle cât colo peste mările ce ne despart. Edilii locali au găsit o soluție mult mai echilibrată. Cam la mijloc, ca în pildele înțeleptului hoge din Orient. Dacă tot vin necăjiții din toată lumea să ceară pământ și apă, de ce să nu-i primim așa cum se cuvine.

În plin centrul orașului au fost create cele mai potrivite condiții ca să se simtă ca acasă.
Piața Sfântul Gheorghe, recent renovată, a beneficiat de aportul unui foarte talentat designer din Levant, care a recreat un mic colțișor din Beirutul său natal.

fatade cladiri vechi_01fatada

 

 

 

 

 

Consilierii locali sunt invitați să găsescă cel puțin zece deosebiri între cele două imagini. Să spună care este originalul și care este copia noastră neaoșă. Care arată mai „veridic”?

Dacă trecem de hazul de necaz, e bine de știut că fotografia din Beirut este luată dintr-o zona mai puțin centrală. Iar țara respectiva a trecut printr-un sângeros război civil ce a distrus totul ca un tăvalug în peste două decenii. Dar și Timișoara a trecut prin economia de tinichea ce a distrus multe. Și la noi există un continuu război al orgoliilor, și la noi mai persistă nepăsarea. Politica ridicatului din umeri nu aduce avantaje în lupta culturală.

LĂSAȚI UN MESAJ