Le-am închis gura englezilor! Românii din Marea Britanie nu se înghesuie la ajutoare sociale

4860

Una dintre principalele nemulţumiri ale britanicilor, speculate de noul guvern de la Londra pentru a justifică referendumul privind ieşirea ţării din Uniunea Europeană, a fost discrepanţa dintre sumele de care imigranţii beneficiază în calitate de ajutoare sociale şi sumele cu care aceştia contribuie la bugetul ţării, scrie hotweek.ro.

Cifrele oficiale demonstrează însă că acest lucru este doar un pretext, în condiţiile în care dintre cele 5 milioane de persoane care solicită ajutoare sociale, doar 114.000 sunt venite din celelalte ţări ale Uniunii Europene.

În ciuda opiniei majoritare, românii care locuiesc în Marea Britanie sunt printre cei solicită cel mai puţin ajutoare sociale din partea statului britanic. Asta şi pentru că mulţi dintre românii care ar putea accesa aşa-numitele „benefits” nu cunosc legile şi condiţiile de acordare.

Marea Britanie oferă ajutoare sociale pentru şomeri, pentru cei care nu reuşesc să acopere costurile închirierii unei locuinţe, dar şi pentru adulţii care au copii şi înregistrează venituri prea mici. Sumele oferite că ajutoare sociale diferă de la caz la caz, dar pornesc de la 80 de lire şi pot ajunge până la 500 lire pe săptămână.

Sursa: hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ