Laureații Festivalului-Concurs Gelu Stan/ Marele Premiu ajunge la Arad

67

Marele Premiu al Festivalului-Concurs Gelu Stan ajunge la Arad: Eduard- Nicolae Motan, în vârstă de 15 ani, a impresionat juriul și audiența și și-a trecut în palmares unul dintre cele mai importante trofee de interpretare a folclorului. Timișoara a devenit pentru o zi epicentrul folclorului românesc. Șaisprezece tineri pasionați de folclor și tradiții au cucerit publicul timișorean în ediția a IV-a a festivalului, cu un spectacol de zile mari, joi, 14 aprilie 2002, în sala Timișoara Convention Center.

Cântece din toate zonele folclorice ale țării și costume autentice purtate cu fală și respect au alcătuit tabloul unei seri de neuitat, pentru a celebra frumusețea tradițiilor. Pe lângă publicul din sala Timișoara Convention Center, în mediul online, peste 40.000 de spectatori au urmărit în direct spectacolul dedicat operei și personalității maestrului Gelu Stan.

 

Juriul a stabilit următorul clasament:
Marele Premiu – Eduard Nicolae Motan, 15 ani, Arad
Premiul I – Roberta Buzurin, 17 ani, Olt
Premiul II – Ana Dragu, 23 ani, Neamț
Premiul III – Constantina Cornelia Orleanu, 17 ani, Gorj
Premiul „Radio Timișoara, acordat cu sprijinul Asociației Culturale „Floarea Dorului” din Conop- Arad, președinte Ionel Șoimoșan i-a revenit lui Valentin Vădrariu, 22 ani, Caraș-Severin
Premiul „Tinereții” – Ștefania Larisa Varga, 22 ani, Bistrița Năsăud
Premiul Special – Dorin Rus, 25 ani, Bistrița Năsăud
Premiul Special – Alexandra Nicoleta Bălăreanu, 15 ani, Ilfov
Premiul Special – Cristiana Raluca Bercea, 18 ani, Gorj

Dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul au prezentat un moment In memoriam Gelu Stan, precum și un tablou coregrafic în regia maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu, care a primit aplauze la scenă deschisă din partea spectatorilor. Orchestra coordonată de dirijorul Sebastian Roșca a asigurat acompaniamentul întregului spectacol. Gazda evenimentul a fost Felicia Stoian. În recital au fost îndrăgiții interpreți ai folclorului bănățean Elena Jurjescu, Vasile Conea, Stana Stepanescu, Ciprian Pop, Răzvan Năstăsescu și Alexandra Acs. Apariții speciale, în spectacol, au avut Tiberiu Ceia și Ana Munteanu, prin intermediul unor transmisii video, acompaniați live, în inedite duete, de Ciprian Pop și Stana Stepănescu.

Emoțiile și o atmosferă plină de speranță au cuprins sala Timișoara Convention Center, iar căldura publicului și interpretarea artiștilor au adus bucurie tuturor.
Evenimentul a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ