18 C
Timișoara
luni 20 mai 2024

Laura Codruța Kövesi laudă Justiția din România. Ea spune că se află în top 3 la nivelul Uniunii Europene

Justiția din România este în top 3 la nivelul Uniunii Europene, a declarat, la Timișoara, procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi.

Șefa Parchetului European a fost prezentă la Universitatea de Vest pentru o conferință organizată de Facultatea de Drept. Pe parcursul conferinței „Crima organizată nu are frontiere. Dar Parchetul European are?”, care s-a desfășurat joi, 3 aprilie, șefa Parchetului European și-a prezentat expertiza în domeniul justiției. Ea a subliniat a subliniat importanța cooperării țărilor în combaterea infracționalității transfrontaliere.

Justiția din România, pe primele trei locuri în UE

Laura Codruța Kövesi a declarat că, în ciuda problemelor din sistem, justiția din România figurează pe primele trei locuri la nivelul UE, din perspectiva curajului oamenilor din justiție. Declarația a fost făcută după ce o studentă, participantă la conferință, i-a cerut lui Kövesi părerea despre sistemul actual de justiție din România.

“Cred că sunt singura măsură în acest moment să fac comparații, pentru că știu exact cum funcționează justiția în 22 de state membre și probabil am să dezamăgesc multă lume. Dar dacă ar fi să fac un top 3 al justițiilor în Europa, România ar fi în top 3 cu toate problemele care sunt, cu toate nemulțumirile care există, cu toate cazurile mediatizate și bune și rele. În primul rând, din perspectiva curajului pe care îl au oamenii din justiția din România, profesionalismul, modul în care lucrează, modul în care se implică”, a declarat Laura Codruța Kövesi.

Procurorul-șef al Parchetului European a mai declarat la Timișoara că România nu este mai coruptă decât alte țări membre UE și că este doar un mit ideea că țările din Estul Europei sunt mai corupte decât cele din Vest.

Laura Codruța Kövesi este procurorul-șef al Parchetului European încă din 2019.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

FOTO | „ESTETICA RĂTĂCIRII”, expoziția în cadrul căreia foștii elevi ai lui „Cici” devin maeștri. Vernisajul a atras zeci de curioși.

Sâmbătă, 18 aprilie, nu aveai loc să arunci un ac la Galeria Helios. Micul spațiu dedicat artei era plin de lume. Puteai vedea de-opotrivă...

De ce aleg tot mai mulți timișoreni să se mute în zona periurbană a capitalei Banatului

Zona periurbană a marilor oraşe a devenit în ultimii ani o alternativă tentantă pentru cumpărătorii interesaţi să facă o achiziţie, prezentând unele avantaje evidente,...

Citește și :