Lansarea licitației pentru o nouă maternitate, girată verbal de ministrul Investițiilor VIDEO

116

Nu au sursă de finanțare, dar pot porni o licitație de 300 de milioane de lei pe promisiunea verbală a ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene. Asta pot face autoritățile locale în privința viitoarei maternități a Spitalului Municipal.

Ministrul a fost în vizită pe terenul unde urmează să se ridice maternitatea și a declarat că dă Primăriei Timișoara acordul să lanseze licitația „cu clauză suspensivă”.

„Clauza suspensivă însemnând că rămâne să dăm avizul acela formal când va fi Plenul Național de Redresare și Reziliență gata, dat fiind că pe regulamentul european ni se permite să finanțăm proiecte care sunt în derulare. Primăria are în acest moment acordul meu formal și săptămâna viitoare scris, să dea drumul la licitație pentru acest proiect”, a declarant Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

PNRR trebuie să fie aprobat și de Comisia Europeană. Și asta se va întâmpla în toamnă. Dacă proeictul de ridicare a maternității nu va fi acceptat, autoritățile locale trebuie să găsească banii altundeva. Pentru că planurile sunt mari.

„Planul ar fi ca până în 2024 să finalizăm clădirea și probabil până în 2025 o să mai dureze cu dotările, toate utilitățile și așa mai departe. Să putem deschide o nouă maternitate pentru Timișoara, cel târziu în 2025”, a spus Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Maternitatea ar urma să fie ridicată pe strada Macilor și ar urma să ofere peste 300 de saloane pentru obstetrică – ginecologie, neonatologie, nou – născuți și ATI. De asemenea, medicii vor efectua aici și fertilizare in vitro.

LĂSAȚI UN MESAJ