2.2 C
Timișoara
vineri 8 decembrie 2023

La Universitatea de Vest din Timișoara încep înscrierile pentru West Summer University (WSU) 2024

West Summer University (WSU) este un proiect pentru elevi, tip școală de vară, organizată anual la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), împreună cu Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), care are scopul de a familiariza elevii din clasele a X-a și a XI-a cu mediul universitar, aceștia simulând întreaga experiență a vieții de student, pentru a sprijini procesul decizional al acestora cu privire la continuarea parcursului educațional după absolvirea studiilor liceale. Ediția din anul 2024 a West Summer University (WSU) se va desfășura în perioada 18 iulie – 3 august, la Timișoara, înscrierile fiind deja deschise.

În cadrul proiectului, elevii vor experimenta viața de student, locuind într-un cămin studențesc și participând la un program de cursuri, seminare și laboratoare reprezentative pentru anul I al ciclului de studii universitare de licență, din domeniul pentru care au optat la înscriere, susținute de cadre didactice universitare din UVT. De asemenea, aceștia vor lua parte la mai multe sesiuni de consiliere vocațională furnizate de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al UVT, prin care vor fi sprijiniți să își dezvolte capacitatea de auto-cunoaștere. În plus, pe parcursul școlii de vară participanții vor lua parte și la activități de educație non-formală, dezbateri, competiții, sesiuni de informare, activități de socializare și vor descoperi și oportunitățile pe care municipiul Timișoara le oferă studenților.

Rectorul UVT, Marilen Pirtea: „Proiectul West Summer University este destinat elevilor de liceu care își doresc să descopere ce înseamnă viața de student și care vor să fie informați despre oferta educațională a Universității de Vest din Timișoara (UVT). Pentru toți cei curioși, interesați să-și aleagă cu atenție viitoarea facultate, ori pasionați de o foarte bună orientare școlară și vocațională, le oferim o oportunitate specială, în cele două săptămâni de vară la UVT.”

Înscrierea pentru a participa la ediția 2024 a West Summer University (WSU) se face prin completarea unui formular online, disponibil pe site-ul wsu.osut.ro, până cel târziu la data de 12 mai 2024.

Proiectul West Summer University beneficiază de finanțare prin intermediul Schemei de Granturi pentru Universități din cadrul Programului pentru Învățământ Secundar ROSE. Participarea la West Summer University este GRATUITĂ pentru elevii liceelor eligibile pentru finanțare în cadrul Programului pentru Învățământ Secundar ROSE, fiind asigurate cazarea într-un cămin al UVT, masa și prezența la toate activitățile proiectului pe întreaga durată a acestuia. Lista cu liceele eligibile pentru finanțare în cadrul Programului pentru Învățământ Secundar ROSE poate fi accesată pe site-ul wsu.osut.ro.

În cazul elevilor care studiază la alte licee decât cele eligibile pentru finanțare în cadrul programului ROSE, cazarea, masa și prezența la toate activitățile proiectului pe întreaga durată a acestuia sunt asigurate printr-o taxă de participare de 200 de lei. Plata se va face după anunțarea listei cu participanții confirmați, până la termenul specificat, într-un cont ce va fi trimis de organizatori participanților prin e-mail.

Taxa de participare pentru elevii încadrați în categoria românilor de pretutindeni este de 150 de lei.
Regulamentul integral al proiectului este disponibil pe site-ul wsu.osut.ro.

Alte subiecte :

„Capitala Culturală a fost un succes atât din prisma locală, cât și pe plan național și internațional“ opinează Dominic Fritz

Anul 2023 a reprezentat pentru Timișoara un an excepțional, care a depășit așteptările tuturor. „Capitala Culturală a fost un succes atât din prisma locală, cât...

Transport public gratuit în acest weekend

Ca urmare a adresei cu nr. 5397/05.12.2023, transmise de către A.D.I. - Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, în vederea sprijinirii evenimentelor...

Citește și :