La un pas de tragedie. Două trenuri, cât pe ce să se ciocnească, în Caraş Severin

2463

Cât pe ce să se întâmple o tragedie astăzi , la ieşirea din gara Căvăran, judeţul Caraş Severin. Două trenuri au ajuns faţă în faţă, pe aceeaşi linie, şi s-au oprit la doar 200 m unul de celălalt.

„Astăzi, Îngerelul meu păzitor a avut treaba – a fost pe fază şi a ferit să se întâmple o tragedie: trenul în care dormeam dusă şi care plecase de la Bucureşti spre Timișoara era să se ciocnească de un alt tren undeva între Caransebeş şi Lugoj. Au reușit să se oprească la vreo 200 m . Când m-am trezit şi dumirit, locomotivele încă se uitau ochi în ochi pe o linie unică. Cablurile de la semnale sunt cu siguranța foarte valoroase. NB: Trenul era plin ochi!”, scrie un martor ocular.

Directorul Regionalei CFR Timişoara, Ioan Simu, a declarat că mecanicul trenului care circula pe ruta Bucureşti-Timişoara a depăşit semnalul de ieşire pe poziţie de oprire. „În Căvăran, în judeţul Caraş-Severin trenurile sunt oprite după ce mecanicul a depăşit semnalul de ieşire pe poziţie de oprire. În mod normal nu au voie să depăşească, e ca şi când trece pe culoarea roşie a semaforului. Până nu ajung cei de la comisia de cercetare, nu avem voie să mişcăm trenul”.

Doar viteza mică a trenurilor, în apropierea gării a făcut ca trenurile să poată opri la timp şi tragedia să fie evitată. Anchetatorii iau în calcul două ipoteze: fie macazul a fost defect, fie mecanicul a fost neatent.

LĂSAȚI UN MESAJ