La Timișoara, statutul se măsoară în kWh

149

O companie din Timişoara tocmai a achiziţionat patru vehicule electrice BMW i3 pe care le va utiliza pentru servicul său de închiriere limuzine cu şofer. Totodată, noua investiţie va marca şi o extinderea a serviciilor, precum şi o premieră în domeniul transportului de lux din România, scrie capital.ro.

Cu mai puţin de o lună în urmă, Capital anunţa că o companie din Cluj va lansa în acest an la Bucureşti un serviciu de car-sharing dedicat firmelor în care va utiliza şi maşini electrice BMW i3. Ei bine, acum, o altă firmă din vestul ţării – de la Timişoara de această dată – a confirmat achiziţionarea unei flote de vehicule electrice de acelaşi tip şi extinderea către Capitală.

MLS SRL, companie înregistrată în judeţul Timiş care oferă servicii de închiriere şi leasing de autoturisme a anunţat că tocmai a intrat în posesia primelor două modele BMW i3 dintr-o flotă de patru unităţi comandată dealerului Banat Car Timişoara, parte a grupului Automobile Bavaria. Până la finalul anului în flotă ar putea exista chiar zece astfel de maşini. MLS are trei divizii, CityCar – servicii de rent-a-car, CityCab Airport Shuttle – transport de persoane în regim taxi, şi CityLimo – transport de persoane de tip „chauffeur & limousine“, cea din urmă având deja activiţăţi şi la Bucureşti. Odată cu achiziţia de vehicule electrice, CityLimo, lansează şi o nouă aplicaţie pentru comenzi on-line, dar şi un program de instalare a unei reţele private de staţii de încărcare.

„Maşina electrică este o alegere perfectă pentru cei care vor să se deplaseze în oraş, deoarece economisesc resurse financiare şi, totodată, sunt şi prietenoşi cu mediul înconjurător. Totul a pornit din dorinţa de a duce Timişoara în rândul oraşelor din vestul Europei. Şi pentru că am vrut o aliniere completă la standardele europene,  am dezvoltat şi o aplicaţie online, astfel încât doritorii să poată închiria maşini electrice rapid şi eficient“, a declarat Silviu Miloş, managerul CityLimo.

Ce înseamnă „chauffeur & limousine“

Serviciile oferite de CityLimo se referă la transport privat de persoane în regim de închiriere auto cu şofer. Orice persoană care îşi doreşte să fie transferată de acasă la aeroport, sau oriunde în interiorul oraşului sau chiar interurban poate apela la aceste servicii prin care se pun la dispoziţie nu doar maşina ci şi un şofer profesionist.

Conform lui Silviu Miloş, maşinile sunt dotate cu echipamente la cele mai înalte standarde, având inclusiv wifi, iar şoferii sunt profesionişti atestaţi în conducere defensivă, vorbitori de limbi straine, buni cunoscători ai oraşului şi ai traficului existent. Parcul auto al CityLimo este compus, pe lângă noile modele BMW i3, dintre care două au intrat deja în flotă, iar alte două vor fi incluse în câteva zile, din modele Mercedes-Benz şi BMW cu motoare convenţionale. „În parcul auto utilizat pentru transferuri am investit aproximativ 500.000 de euro. Vorbim de vehicule cu propulsoare conventionale şi electrice achizitionate în leasing cu avansuri de minimum 25% pe perioade de maximum patru ani“, menţionează oficialii companiei care adaugă că alţi 50.000 ce euro au fost cheltuiţi pentru dezvoltarea site-ului „care integrează un sistem de management al comenzilor,clienţilor şi partenerilor, precum si al soferilor, dar şi al autoturismelor folosite“.

Reţea de încărcare cu 16 staţii „fast-charge“

Pe lângă investiţia în maşini şi site, compania MLS are în plan achi­zi­ţionarea şi montarea a 16 staţii fast-charge care vor fi instalate în Timişoara, Deva, Severin, Petrosani, Sibiu,  Vâlcea, Piteşti, Ploieşti, Cluj şi Bucureşti. „Finanţarea provine din surse proprii obţinute în 12 ani de muncă în care am crescut continuu businessul, am reinvestit tot ce am câştigat, am fost în permanentă interacţiune cu clienţii nostri şi am urmărit satisfacerea în totalitate a cerinţelor pieţei. În plus am obţinut ecotichetul de 20.000 de lei/maşină electrică accesând programul «Rabla Plus» şi intenţionăm să depunem documentele pentru a obţine finanţare şi pentru staţiile de încărcare,prin programul «Infrastructura de alimentare verde» care demarează începând cu 15 septembrie 2016“, a declarat pentru Capital, managerul CityLimo, Silviu Miloş.

Oficialul consideră că recuperarea investiţiilor va fi făcută „la fel cum am făcut-o şi pe cea pentru maşinile cu motoare convenţionale, din activitatea curentă, iar staţiile de încărcare montate de noi  vor putea fi accesate şi de alţi utlizatori de automobile electrice, contra cost“.

Graţie investiţiilor în maşini şi infrastructură electrică, Timişoara şi Clujul devin primele oraşe din România care deschid drumul transportului privat „verde“. În plus, primul oraş din Europa care a folosit iluminatul electric, Timişoara, vine acum cu o nouă premieră, de această dată naţională, utilizarea automobilelor electrice pentru servicii dedicate persoanelor care au mare grijă de propriul statut. De altfel chiar oficialii CityLimo susţin că utilizarea serviciilor de trasfer „chauffeur & limousine“, denotă, în primul rând, „un mod de exprimare a unicităţii tale ca individ şi identitatea mărcii tale ca produs valoros şi necesar în faţa partenerilor tăi“.

 

Sursa: capital.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ