La Timișoara se va dansa West Coast Swing ca la Londra, Tokyo sau Roma

195

Pe 2 septembrie, începând cu ora 17:00, în Piața Operei se vor aduna zeci de dansatori în cadrul evenimentului internațional de West Coast Swing. Evenimentul urmărește să promoveze acest stil eclectic de dans și să susțină cauza socială a Școlii Mamei Junior.

Sâmbătă, 02.09.2017, în jurul orei 17:00, în Piața Operei din Timișoara pasionați ai dansului vor pune în mișcare o coregrafie de West Coast Swing pe melodia “Kiss the sky” de Jason Derulo. Aceeași coregrafie se va dansa, tot pe 2 septembrie, în peste 190 de orașe din întreaga lume, Paris, Tokyo, Londra, Roma și New York fiind doar câteva dintre ele. România va fi prezentă cu trei orașe pe harta evenimentului. Alături de Timișoara se vor afla Cluj și București.

Anul acesta, echipa proiectului a decis să ajute comunitatea locală, ca ambasadori ai campaniei “Împreună construim vise” organizata de Școala Mamei Junior. Astfel, participanții din cadrul flashmobului au făcut diverse donații, menite să susțină programul de hidroterapie dedicat copiilor implicați în program, primind în schimb simbolul campaniei: un dreamcatcher.

Ediției de anul acesta i s-a alaturat Toluna România, o companie multinațională ce activează în domeniul cercetării de piață online, cu sediul în Timișoara. Toluna a oferit sprijin echipei de dans prin acoperirea costurilor pentru pregătirea coregrafiei.

În 2016, comunitatea dansatorilor din Timișoara a participat pentru a doua oară la acest eveniment mondial. Anul trecut, peste 6.000 de dansatori, din 170 de orașe și 34 de țări, au luat parte la eveniment și este de așteptat o creștere semnificativă pentru ediția de anul acesta.

West Coast Swing își are rădăcinile în Lindy Hop și este un stil de dans contemporan care se dansează în pereche pe ritmuri foarte diverse. Printre acestea se pot enumera Jazz, Blues, R&B, Cha- cha, Salsa, Dubstep și orice alt tip de muzică contemporană cu structură de timpi 4-4. Neavând un pas de bază, ofera ambilor parteneri posibilitatea de a improviza pe tot parcursul dansului, mai mult decât în alte dansuri de tip “leader-follower”.

LĂSAȚI UN MESAJ