10.1 C
Timișoara
joi 18 aprilie 2024

La Timișoara liberalii au ieșit în stradă | FOTO-VIDEO

Deși situația politică de la nivelul județului Timiș este destul de încurcată de o bună bucată de vreme se pare abia acum au înțeles membrii formațiunii liberale conduse de Alin Nica că li se pregătește ceva rău. Sau doar acum au luat în serios semnale destul de incisive de la centru. Nu este nici un secret că România este condusă de o coaliție ce frizează logica ideologică. Cel mai vechi partid din țară ce se consideră continuatorul liniei deschise de dinastia Brătianu are ca principal aliat (de voie sau de conjunctură) pe cei ce descind direct din FSN. Adică un ghiveci de stângo-dreaptă ce șchioapătă de la început.

Se știa de multă vreme că liberalii de la capitală, pentru a-și prezerva unele privilegii, au sacrificat filiala Timiș prin impunerea pe listele pentru peședenția CJT a unui social-democrat în persoana lui Alfred Simonis.
Un grup masiv de fruntași liberali au ieșit în fața sediului lor pentru a clama nedreptatea ce se face liderului lor ales Alin NIca.
O mulțime de gură cască s-a alăturat simpatizanților și au contestat vehement conducerea centrală. Sunt hotărâți să-l urmeze pe NIca chiar și într-un alt partid ce îi va primi. AU fost citite propuneri, îndemnuri, sfaturi, unele mai ponderate în contrapondere cu alte mai belicoase.
Opinia generală a celor peste 40 de primari liberali din Timiș e că se vor opune aberațiilor venite de la București și vor sprijini mai departe pe Alin Nica pentru Consiliul Județean și pe Nicolae Robu pentru funcția de primar al municipiului.

„Mesajul principal pe care vreau sa vi-l transmit este că Timișul nu este de vânzare. Timișul nu este de vânzare pentru funcții pe persoană fizică. Mi s-a făcut oferta să fiu senator ca să îl las pe Simonis să candideze. Am refuzat”, a tranșat problema Alin Nica.

Tot din ciudățeniile politicii dâmbovițene, ce se dorește a fi implementată și pe la noi, este faptul că conducerea PNL și PSD vor veni în această după-amează la Timișoara la un eveniment la care Nica nici nu a fost chemat. Dar susține dânsul că oricum va merge acolo și dacă nu este bine primit.

Tot din șirul de gafe (voite sau poate acidentale) este faptul că fostul primar Niolae Robu, ce se dorește în continuare la conducerea orașului, nu a apărut la adunarea ce promitea fără echivoc că îl va sprijini.

„Nu mă dezic de PNL. Suntem cu toții aici pentru că suntem liberali și vrem să mergem în fața oamenilor, ca ei să ne aleagă sau să ne respingă. Acesta este sensul democratic al alegerilor. Cu toții vrem să ne prezentăm ca liberali, cu toții avem încredere în rezultatele noastre, în munca depusă în comunitățile noastre. Pe ceea ce am construit noi până acum în Timiș, nu permitem nimănui să se cațere, în special nu lui Simonis. Dacă vom fi înlăturați din PNL, rămânem liberali. Sperăm să purtăm un dialog cu argumente și să nu ajungem nici acum, nici vreodată, pe viitor, la astfel de variante. Suntem siguri că persoanele din conducerea PNL național vor înțelege specificul local al Timișului și spiritul Timișoarei. Aici, în Timiș, în 1989 s-a reaprins libertatea, iar PNL, de atunci, a protejat-o și a dus-o mai departe, în toate formele ei. Acum, în acest an electoral, avem, pentru prima dată după Revoluție, șansa, oportunitatea istorică ca PNL să fie și la Consiliul Județean și la Primăria Timișoara. Toate cercetările sociologice, pulsul comunităților, oamenii cu care discutăm zilnic, ne îndreptățesc să credem, chiar să fim siguri, că în 9 iunie, Timișul și Timișoara vor avea ceva ce nu s-a mai întâmplat până acum: același partid și o viziune unitară, coerentă.PSD a lansat o bârfă: că indiferent în ce variantă, Simonis va câștiga chiar dacă filiala PNL Timiș va fi destrămată. Nu, dragi colegi, Simonis nu va câștiga oricum. Dincolo de diferența dublă de procent la intenția de vot în favoarea mea, din partea oamenilor de bună credință din județ, am discutat cu colegii primari, și, cei care nu vor fi înlăturați în caz de alianță impusă cu PSD-ul, tot nu vor vota Simonis și nu vor încuraja locuitorii din comunităților lor să aleagă PSD. Însă cel mai bine este să îi las chiar pe ei să își exprime punctul de vedere”. a explicat situația președintele Nica.

„Nu imi dau demisia, mă lupt până la capăt pentru PNL. Dacă colegii din PNL național aleg să mă excludă sau să ia vreo masura impotriva mea, eu voi fi împăcat cu ideea că tablourile bratienilor să nu cadă jos de rușinea că au demis un președinte liberal pentru a oferi județul PSD. Eu fac apel la colegii nostri de la centru sa ia decizia rațională, corectă, o știm cu toții care este, si sa nu ajungem in situatii in care sa avem o nouă dizidență din PNL, conflicte interne”, a mai adăugat Nica cu referire la o posibilă demisie a sa.

Unul din membrii marcanți ai partidului, ce a îndeplinit diverse funcții la vârf în administrație, seniorul Viorel Coifan, a îndemnat la rândul său la intransigență dar și la înțelepciune pentru a păstra linia statutară și legală a demersurilor ce vor urma.

 

 

 

 

Alte subiecte :

Concedierile pe piața IT din Banat nu se întrevăd, deocamdată! Rectorul Universității Politehnica Timișoara vine cu explicația

Zeci de mii de specialiști în domeniul IT din Statele Unite ale Americii și-au pierdut locurile de muncă, într-un an și jumătate. Criza industriei IT...

Zboruri accesibile pentru evadări rapide

Dacă te afli în căutarea unei modalități rapide și accesibile de evadare, alegerea perfectă poate fi reprezentată de zbor. Îți poți satisface astfel dorința...

Timișoara pentru TINEri!

Citește și :