La Timișoara începe o nouă ediție a Festivalului de Muzică Veche

311

Asociația Musica Antica și Filarmonica Banatul vă invită  – în intervalul 12 septembrie – 7 octombrie – la o serie de 9 concerte-eveniment, în cadrul celei de a XI-a ediții a Festivalului de Muzică Veche. Concertele se vor desfășura în Biserica Evanghelică Lutherană (de la Punctele Cardinale), cu începere de la ora 20.00.

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului de Muzică Veche oferă publicului din Timișoara privilegiul de a lua parte la spectacole ce recompun fidel atmosfera sonoră a secolelor XVI- XVIII, invitând, de această dată, la o veritabilă călătorie prin spațiul muzical european.

Vom asculta, așadar, muzică barocă irlandeză – cu prestigiosul ansamblu Les Musiciens de Saint-Julien – luni, 12 septembrie; muzică tradițională napoletană – în recitalul din 18 septembrie al grupului „Sud”, care afirmă programatic că din interacțiunea dintre artiști și public se „țese” fiecare eveniment muzical ; muzică italiană – în formula portretului componistic: venețianul Antonio Vivaldi, în concertul din 17 septembrie, susținut deAccademia Bizantina, apoi toscanul Luigi Boccherini, în 27 septembrie, cu Accademia Ottoboni ; muzică franceză – în 26 septembrie, cu Amandine Beyer și Gli Incogniti , în 3 octombrie cu Les Paladins și în 7 octombrie cuLe Poeme Harmonique; baroc vienez, în 5 octombrie, cu Ricercar Consort.

muzica veche

Toate formațiile enumerate au cărți de vizită ce le recomandă ca făcând parte din elita internațională de gen; fiecare din artiștii invitați manifestă o mare complexitate în abordarea muzicii ca formă universală de cunoaștere, lucru de care ne putem convinge ușor, răsfoind caietul program al festivalului.

Crescut cuminte, de la an la an, prin entuziasmul și dedicarea violoniștilor Codrin și Diana Emandi, Festivalul de Muzica Veche este o marcă de excelență a Timișoarei, ce a „cucerit” susținerea autorităților locale dar și participarea plină de recunoștință a unui public fidel.

LĂSAȚI UN MESAJ