La Timișoara a fost lansat un nou partid

319

Jocul partidelor politice nu își pierde nicicând din dinamică. Deși pare un sezon încremenit, în care nu mișcă mai nimic, darămite un cât de mic politruc, activitatea unora este febrilă. Au stat și au socotit bine momentul și s-a ajuns la concluzia că e bine să fii pregătit din timp. Poate mai apar ceva alegeri anticipate, poate se mai răstoarnă unele alianțe… Așa că cei ce vor să fericească poporul cu orice preț se gândesc în avans la bunăstarea acestuia.

La Timișoara în acest sfârșit de săptămână tocmai s-au pus bazele unei noi formațiuni politice ce se dorește a fi de sorginte liberară dar după cum o spune numele va aplica o ideologie conservatoare (?!). Cum nu putem să-i bănuim decât de cele mai bune intenții vom aștepta cu optimism relizările noului partid.

Duminică a fost lansată, la Timișoara, mișcarea politică Platforma Liberal Conservatoare, în prezența a peste 700 de persoane, respectând regulile impuse de pandemie. Platforma Liberal Conservatoare a fost înființată în jurul unei comunități de sute de liberali, iar membrii comitetului de inițiativă sunt actualul consilierul local în cadrul Consiliului Local Timișoara, Raul Ambruș și foști membri fondatori ai PNL Timiș, Cantemir Pârva, Nicolae Cocean, Ion Rila și Vinu Giumanca.

„Ziua de astăzi poate fi considerată ziua de naștere a Platformei Liberal Conservatoare, o mișcare politică pe care am anunțat-o din vara acestui an, la momentul excluderii mele din PNL Timișoara. Mă bucur că de la început sunt peste 700 de persoane care ni s-au alăturat deoarece au înțeles că liberalii și liberalismul au nevoie de o nouă reprezentare și de un nou mod de a face politică. Vom activa în principal în Timișoara și în toate aceste luni am lucrat la partea de organizarea a Platformei.

Ne dorim să apărăm valorile liberale și doctrina liberală, deoarece considerăm că alte partide politice intitulate liberale au abandonat aceste principii, iar electoratul de dreapta are nevoie de o reprezentare puternică în tot ceea ce înseamnă susținerea mediului privat, libertățile individuale și dezvoltarea economică a comunității. Suntem o organizație deschisă care vrea să-i atragă pe toți cei care ne împărtășesc gândirea, principiile și doresc o mai mare transparență în viața publică, o cheltuire eficientă a resurselor publice și promovarea meritocratică atât în cadrul organizației noastre cât și în demnități publice”, a declarat consilierul local Raul Ambruș.

Platforma Liberal Conservatoare va fi condusă de Biroul de Coordonare Municipal, format din 50 de persoane și va activa prin cele 16 Birouri Zonale înființate la nivelul cartierelor orașului. Platforma Liberal Conservatoare este o asociație de tip club liberal, cu personalitate juridică. Orice cetățean poate deveni membru al Platformei sau susținător al acesteia, dacă își manifestă dorința în acest sens și va completa o adeziune on-line.

LĂSAȚI UN MESAJ