10.1 C
Timișoara
marți 16 aprilie 2024

La Pădurea Verde, Crăciunul este la el acasă | FOTO-VIDEO

Sâmbătă seara s-a deschis Parcul Crăciunului, mult așteptat de cei mai mici dintre timișoreni. Organizatorii au dorit să ofere un nou concept de eveniment, conceput pentru familiile cărora le place să petreacă timp împreună, în aer liber.

Consiliul Județean Timiș a pregătit primul Parc al Crăciunului din vestul țării, la Muzeul Satului. Astfel, vor avea loc o serie de evenimente culturale și de divertisment pentru familie, cu tematică de iarnă, timp de trei săptămâni.

Toate manifestările se vor desfășura în aer liber, cu intrare gratuită, pe un teren care depășește 10 hectare, astfel încât pot fi respectate toate normele de prevenire a răspândirii cornavirusului. Adică aproape întregul întins al Muzeului Satului stă la dispoziția vizitatorilor.

În organizarea evenimentului sunt implicate toate cele șase instituții de cultură finanțate de Consiliul Județean Timiș.

Conform conceptului de eveniment dezvoltat de Consiliul Județean Timiș, copiii vor avea acces gratuit la patinoarul special instalat cu această ocazie, la spectacole de teatru și ateliere de citit, pictură sau meșteșugărit desfășurate într-un cort încălzit, sub îndrumarea artiștilor de la Teatrul Merlin. Și pasionaților de artă li se pregătește un loc special unde vor putea exersa reproducerea de icoane, tehnica mixtă pe pânză, realizarea de cărți poștale sau chiar realizarea de măști contemporane din deșeuri reciclabile, cu ajutorul unui muzeograf al Muzeului Național de Artă. Biblioteca Județeană Timiș va veni cu trei experimente culturale inedite: poeme rostite de statui vivante pe aleile Muzeului Satului, lectură „aprinsă” în lumină neconvențională, precum torțe sau faruri de motociclete și Text concerto – muzică live întreruptă, imprevizibil, de scurte recitaluri literare.

„Am pornit de la cele 10 hectare ale Muzeului Satului Bănățean pe care le-am iluminat festiv, am adăugat un patinoar gratuit, carusel, mașinuțe, activități creative și spectacole pentru copii, de asemenea gratuit. Ne-am gândit și la amatorii de muzică și distracție, iar după multă vreme în care concertele au fost subiect tabu, vom avea alături 4 mari artiste: Andra, Delia, Irina Rimes și Adda. (…) În această seară, am făcut o vizită de lucru alături de jurnaliști cărora le mulțumesc pentru ideile pe care ni le-au dat. Anul acesta este prima ediție a Parcului Crăciunului, ne-am dat silința să facem ceva frumos pentru timișeni, iar anul viitor vom implementa toate sugestiile care cresc calitatea evenimentului. Așadar, vă invit pe toți să vă bucurați de ceea ce am pregătit cu atâta drag pentru voi și dacă aveți propuneri pentru anul viitor, le așteptăm cu promisiunea că vom deveni mai buni în ceea ce facem”, a precizat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Magia sărbătorilor de iarnă este întregită de iluminatul festiv, photo corner–ul lui Moș Crăciun și personajele de poveste care vor îndruma participanții către zona de interes aleasă spre a fi vizitată. Muzeul Satului va deveni un labirint de iarnă cu căsuțe ale etniilor amenajate să primească oaspeți, cu aleea comercială a meșteșugarilor, cu Biserica de lemn în care vor răsuna colinde și scena mare unde vor avea loc atât concerte folclorice, cât și recitaluri pop. Una dintre cele mai interesante zone va fi „Ponton Lounge”, cea de lângă lac, care urmează să fie amenajată cu lumini, spații de relaxare și muzică mixată de diferiți DJ.

Evenimentul aflat în organizare la Consiliul Județean Timiș va fi unul de anvergură, cu program de marți până duminică, începând cu ora 17.00, iar în weekend pe durata întregii zile.
Două momente au impresionat în mod deosebit pe cei mici. Deschiderea oficială a fost marcată de o lovitură de tun ca în vremea cavalerilor. Al doilea moment a aparținut invitatei serii. Andra a concertat pentru cei ce au așteptat-o în mod special.
Programul complet al evenimentului îl găsiți pe www.parculcraciunului.ro.

Alte subiecte :

Roberto Borsi, artistul tatuator care a făcut ucenicie în Japonia, a venit pentru prima dată la Timișoara

Roberto Borsi, artistul tatuator de origine italiană, a făcut ucenicia tocmai în Japonia. El tatuează folosind tehnica tradițională japoneză numită „Tebori”. De îndată ce...

Mihai Neamțu și ghiulul său de AUR

Unii înmărmuriți, câțiva mirați și mulți alții complet detașați au luat act de adeziunea dlui Mihail Neamțu la formațiunea politică extremistă condusă de dl...

Citește și :