La Ghiroda se întâmplă minuni cred unii localnici… | FOTO-VIDEO

2164

…alții nu se grăbesc cu laudele și așteaptă finalul.

În urmă cu nici o lună în publicația noastră a apărut un reportaj despre una din cele mai înfloritoare localități ce se află la o aruncătură de băț de Timișoara.

Deși Ghiroda se află în buza urbei o parte din cetățeni nu beneficiau de avantajele civilizației. Un șantier ce părea că se va întinde la infinit bloca o parte din localitate. Nu se mai puteau folosi mașinile deși erau lângă o stradă asfaltată, lumea circula cu cizme de cauciuc la cea mai slabă ploaie. Era blocat accesul ambulanțelor, mașinilor de salubritate. Iar elevii când ajungeau la școli arătau de parcă erau sinistrați.

Un șantier ce ar fi trebuit să reabiliteze strada Dunărea a întrârziat nepermis de mult cumulând cu mult peste un an de întârziere după cum declarau vecinii afectați de lucrări.
Sigur că explicații au fost, multe din ele chiar întemeiate.

Primarul Ionuț Stănușoiu a promis cu acel prilej că până la finalul lunii octombrie se va putea circula pe porțiunea de stradă afectată de lucrările de infrastructură subterană. Chiar dacă nu va fi finalizată reabilitarea totală măcar de circulat se va putea cu destulă ușurință.
Și întradevăr așa s-a întâmplat. Deși cetățenilor nu le-a venit să creadă în primă instanță au fost martorii unei mobilizări de forțe nemaivăzute. S-a lucrat zi lumină și uneori chiar și după lăsarea întunericului.

Acum Calea Ghirodei se leagă destul de fluent de Strada Dunării. Doar o porțiune cu apă și noroi se mai formează într-o adâncitură dar poate fi trecută balta chiar și de mașinile cu gardă la sol scăzută.

Minunea s-a înfăptuit!
Prima porțiune ( cea apropiată de podul peste Bega) ce era în stare avansată de execuție dar mai avea unele deficiențe a devenit o adevărată șosea modernă. Doar foarte puține probleme au mai rămas de remediat.

Porțiunea mai apropiată de oraș (cea cu probleme serioase) a devenit de asemenea practicabilă în cea mai mare măsură. Mai sunt de terminat trotuarele și pista de biciclete ce au mari discontinuități. Chiar și cele mai multe rampe de acces în curți au fost remediate spre bucuria celor ce pot folosi mașinile proprii și spre necazul celor ce încă nu au finalizate acele rampe.

După cum spune o doamnă ce era foarte indignată cu o lună în urmă: „… apreciem mobilizarea constructorului și a primăriei. Ne apropiem de civilizație. Nimeni nu e absurd să vrea imposibilul și înțelegem că mai e de lucru dar acum e mult mai bine. Așteptăm primăvara să vedem totul gata!”

Unii cetățeni apreciază și faptul că primarul după o perioadă de tăcere a publicat pe o pagină de socializare despre stadiul lucrărilor și despre cele ce mai urmează a fi efectuate pentru definitivarea drumului buclucaș.

Iată care era situația în Ghiroda cu o lună în urmă: 

La doi pași de Timișoara, locuitorii au revenit la celebrele cizme de cauciuc din comunism! De vină este un șantier început și nefinalizat de mai bine de doi ani în comuna Ghiroda | FOTO-VIDEO

La o vedere simplă cu ochiul unor nespecialiști se poate estima că în jur de 85 la sută din lucrări au fost executate.

LĂSAȚI UN MESAJ