La cules de struguri pe dealurile Vârşeţului

273

Deasupra câmpiei Banatului de sud se întind dealurile Vâşeţului, peste care trec şapte tipuri de vânt, au un flux de aer constant, multe tipuri de roci, cu izvoare şi pârâuri de pădure, şi care sunt încărcate de podgorii.

Mai e doar o săptămână până când timişorenii sunt invitaţi la culesul viilor cu ocazia „Zilelor culesului de struguri”, ce are loc între 14-17 septembrie, cu o zi mai mult decât anul trecut.

Cu această ocazie, organizatorii au dat o fugă până la Timişoara pentru a-şi anunţa sărbătoarea culesului de struguri, venind cu o ofertă gastronomică şi cultural-artistică foarte bogată.

Vârşeţul se află la doar 60 de km faţă de Timişoara, iar dacă anul trecut au fost în jur de 150.000 vizitatori, dintre care doar 20.000 localnici, anul acesta se aşteaptă mult mai mulţi.

Programul oferit este foarte variat pentru cele patru zile. Acesta se deschide joi seara la ora 17,00 pe dealurile Vârşeţului, cu muzică, cârnaţi şi vin, continuând a doua zi cu un bogat program artistic, iar de la orele 21,00 are loc Ceremonia de deschidere a celei de-a 60-a ediţii a Zilelor culesului de struguri. şi un foc de artificii. Binenţeles că în această zi nu vor lipsi tamburaşii.

Sâmbăta debutează cu un program pentru copii, cu carnaval şi bal mascat, miss culesul strugurilor şi cavalerii vinului, iar duminică, după carnavalul de la ora zece, strugurii vor cădea din cer cu bilete de tombolă, iar de pe scenă nu va lipsi cel mai popular grup, „Legende”.

După cum spunea directoarea manifestărilor artistice a Vârşeţului, Iurchiţa Mitrasinovic, vor mai exista şi alte suprize.

LĂSAȚI UN MESAJ