La ce capitol întrece Dacia mărcile europene de automobile

87

Dacia a bătut BMW, FIAT, Citroen, Hyundai, Nissan, KIA şi SEAT, în luna august din 2019, la nivelul înmatriculărilor din Uniunea Europeană, conform datelor prezentate de ACAROM. Rezultatele din primele opt luni din acest an anunţă cel mai bun an din istoria constructorului român, an în care, cel mai probabil va depăşi giganţi cu renume în industria auto. Mai jos, puteţi vedea, în detaliu rezultatele Dacia în primele opt luni, august, în toată Europa şi pe piaţa vest-europeană.

Dacia continuă seria rezultatelor de excepţie în acest an, când se împlinesc 50 de ani de la prima maşină ieşită de pe banda uzinei de la Mioveni.

Luna august a fost una spectaculoasă pentru comnstructorul român. Înmatriculările în UE de autoturisme Dacia au depăşit pe cele ale unor mărci prestigioase şi care vând volume mari în Europa: BMW, Citroen FIAT, Hyundai, Seat, KIA şi Nissan.

În august, vânzările au crescut cu 7,8%, până la 46.445 de autoturisme, cota de piaţă a urcat la 4,5%, faţă de 3,8%, în 2019. Creşterea pentru primele opt luni din 2019 a fost de 10,5%, până la 406.711 de unităţi, iar cota de piaţă a urcat la 3,9%, faţă de 3,4% în perioada similară din 2018.
Sursa: economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ