La ANAF se pregătește un nou ”jihad fiscal”. Motivele numirii lui Ionuț Mișa – șef al Finanțelor

713

Liderul deputaţilor USR, Claudiu Năsui, a declarat că numirea lui Ionuţ Mişa la şefia ANAF a fost impusă de liderul PSD, Liviu Dragnea, şi că, prin această desemnare a fostului ministru al Finanţelor în fruntea ANAF, coaliţia pregăteşte „un nou jihad fiscal”.

„Se zice că de multe ori la stat fiecare urcă în ierarhie până la nivelul său maxim de incompetenţă. Domnul Ionuţ Mişa este exemplul perfect. După ce a condus Ministerul Finanţelor jumătate de an în care a înnebunit economia cu modificările fiscale făcute pe genunchi, domnul Mişa va deveni acum preşedinte al ANAF. Ionuţ Mişa a implementat politici atât de proaste încât nici nu ar trebui să ne mire rezultatele slabe. Nu poţi să încurci total economia şi să o ţii în tensiune permanentă şi să te aştepţi să fie productivă”, a transmis Claudiu Năsui, membru în Comisia buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Liderul deputaţilor USR face şi o trecere în revistă a multiplelor eşecuri ale lui Ionuţ Mişa din postura de ministru al Finanţelor.

„Vorbim despre un domn Mişa care a înregistrat multiple eşecuri, inclusiv impunerea mecanismului de TVA defalcat. Un domn Mişa care a garantat «pe cuvânt de tată» şi cu lacrimi în ochi că nu vor scădea salarii, după care ele au scăzut. Un domn care a garantat că totul va fi bine şi am ajuns să avem al 4-lea OUG de reparare a dezastrului pe care l-a lăsat în urmă în Codul fiscal. E clar, acest domn trebuie recompensat. Aşa funcţionează lucrurile la stat şi în politică”, a completat Năsui.

Parlamentarul USR consideră că numirea lui Ionuţ Mişa a fost impusă de liderul PSD, Liviu Dragnea, iar noul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, nu a avut curaj să îl refuze.

„Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a intrat miercuri în biroul domnului Liviu Dragnea şi la ieşire l-a avut în plic pe domnul Ionuţ Mişa ca nou conducător al ANAF. Eugen Teodorovici este acelaşi domn Teodorovici care s-a opus vehement iniţiativelor domnului Mişa. Acelaşi domn Teodorovici care a fost un critic vocal al modului de lucru al domnului Mişa. Acelaşi domn Teodorovici care şi-a retras toate criticile o dată devenit ministru, deşi situaţia, de fapt, nu s-a schimbat cu nimic”, precizează deputatul USR.

El mai susţine că va începe cât de curând o nouă ofensivă fiscală a statului de tipul celei din 2015 când se buzunăreau angajaţii întreprinderilor şi se închideau firme dacă nu aveau câţiva lei diferenţă pe casă. Ofensivă fiscală care, precum orice heirupism, va duce la colectări mai mari pe termen foarte scurt, dar va produce un dezastru în colectare pe termen lung.

Decizia privind numirea fostului ministru de Finanţe Ionuţ Mişa în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), semnată de premierul Viorica Dăncilă, a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Tot miercuri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că noul preşedinte al ANAF va avea tot sprijinul său dacă în urma unor evaluări va vrea să facă schimbări.

„Noul preşedinte va prezenta pe masa ministrului un raport cu mai multe situaţii, analize, propuneri de soluţii pentru tot ce înseamnă activitatea ANAF (…), inclusiv propuneri de schimbări. Dacă în urma unor evaluări el consideră că acest lucru este normal şi logic şi îşi asumă aceste schimbări şi soluţii din partea mea are tot sprijinul”, a afirmat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor Publice a negat că Liviu Dragnea l-ar fi propus pe Ionuţ Mişa la şefia ANAF.

„Nu mi s-a impus niciodată nimic. (…) Am făcut propunerea către doamna prim-ministru, propunerea îmi aparţine”, a spus Teodorovici.

În spaţiul public a apărut deja informaţia că peste 20 de directori din ANAF urmează să fie schimbaţi de către Ionuţ Mişa, noul şef ANAF.

sursa: gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ