L-a ucis pe nașul de botez al unuia dintre copiii săi, după ce soția îl înșelase cu acesta

3040

Un tânăr de 32 de ani din Iecea Mare, județul Timiș, a fost condamnat, în primă instanţă, la patru ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Tânărul, Grigoraş Dumitraş l-ar fi omorât pe Panci Tiberiu, naşul de botez al unuia dintre copiii săi.

Relaţiile dintre cei doi au devenit tensionate în urmă cu aproximativ trei ani, când Dumitraş a aflat că soţia sa l-a înşelat chiar cu naşul de botez al copilului lor. Soții au decis, în cele din urmă, să treacă peste cele întâmplate şi să continue căsătoria pentru binele celor trei copii ai lor.

Chiar dacă s-a împăcat cu soţia sa, Grigoraş Dumitraş a continuat să fie suspicios faţă de soţia sa, Panci lăudându-se în sat că i-a furat soţia lui Dumitraş. La începutul acestui an, în seara zilei de 20 februarie, în timp ce era în casă, Dumitraş Grigoraş a auzit în stradă, fluierături şi o maşină ambalată la maximum, în mod ostentativ. Când nașul a revenit în fața casei, tânărul a aruncat cu o cărămidă spre maşină, lovind oglinda retrovizoare. Panci şi un martor cu care se afla în maşină au coborât şi s-au îndreptat spre casa lui Dumitraş, înjurându-l. Când i-a văzut pe cei doi venind, Dumitraş a intrat în curte şi a luat o ţeavă metalică de aproximativ un metru lungime şi 10 cm diametru. După o îmbrânceală între Dumitraş şi martor, Tiberiu Panci a luat-o la fugă. În acel moment, de la o distanţă de aproximativ cinci metri, Dumitraş a aruncat cu ţeava după Tiberiu Panci, lovindu-l cu vârful ţevii direct în cap. Victima a căzut la pământ plină de sânge.

Prietenul victimei, care a fost martor la tot ce s-a întâmplat, a povestit că Dumitraş Grigoraş a fost foarte afectat când şi-a dat seama ce a făcut. Panci Tiberiu era căzut la pământ, într-o baltă de sânge, gemea şi avea mult sânge în zona capului, iar Dumitraş Grigoraş îi susţinea capul, voind să-l ajute, timp în care inculpatul spunea «vai, ce-am făcut, l-am omorât»”.

În urma procesului, Dumitraş Grigoraş a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Judecătorul i-a găsit circumstanţe atenuante tânărului.

„Nu rezultă că inculpatul a aruncat obiectul respectiv înspre victimă ţintind zona capului acesteia”. „Numai întâmplarea a făcut ca victima să fie lovită în cap (…), se arată în motivarea magistraților Tribunalului Timiș.

În plus, instanța a ținut cont și de faptul că tânărul i-a acordat victimei primul ajutor până la sosirea echipajului de prim ajutor, dar și faptul că acesta este căsătorit, are 3 copii minori și că nu are antecedente penale.

Sentinţa nu este definitivă.

Foto: facebook.com/Grigoraș Dumitraș

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ