Kocsárdi Levente vrea să dea o nouă lovitură cu „Dansând în noapte”. Îl are ca aliat pe celebrul Lars von Trier

118

Teatrul Maghiar de la noi din oraș continuă în ritm alert pregătirile pentru o nouă premieră din actuala stagiune. A venit rândul acum genului în care și partea muzicală are o mare pondere în spectacol. Iar faptul că lucrarea are deja girul internațional nu face decât să asigure un succes sigur. Au început repetițiile pentru „Dansând în noapte” pe scena de la Teatrul Maghiar.

Următoarea producție la Teatrul Maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara, a patra premieră din stagiunea 2017/2018, va fi un musical bazat pe filmul renumitului regizor danez Lars von Trier, „Dancer in the dark”/ „Dansând în noapte”/ „ Táncos a sötétben”. Scenariul filmului a fost adaptat pentru musical de către Patrick Ellsworth din Statele Unite, fiind jucat cu mare succes pe scenele din toată lumea.

Aflat la al doilea proiect regizoral la Teatrul Maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara, după spectacolul „Ultima mutare”, actorul- regizorul Kocsárdi Levente optează pentru o abordare complexă, folosind consecutiv mai multe spații de joc, alternând percepția spectatorilor și implicând publicul, care va face parte din poveste. Drama urmărește destinul Selmei, o femeie îndrăgostită de musical, aproape oarbă, care își crește singură fiul și, în urma unor întâmplări nefericite, este arestată și condamnată la moarte. Selma va fi jucată de Magyari Etelka, din distribuție făcând parte, ca actori invitați din Ungaria, Csoma Judit și Horányi László, alături de actorii Teatrului Maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara, Balázs Attila, Szilasi Eszter Júlia, Kiss Attila, Aszalos Géza, Vass Richárd, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Mátyas Zsolt Imre, Tar Mónika, Molnár Bence, Lukács Szilárd, Mihály Csongor și Molnos András Csaba și copiii Makkai Gergő și Lázár Dávid.

Proiectul are o redutabilă echipă de cratori care îi reunește și pe compozitorul Vlaicu Golcea (muzică originală), arh. Mihai Donici (decor), designer Mihaela Crețescu (costume), iar coregrafia este realizată de Cristina Lilienfeld, consultant Vava Ștefănescu.

Premiera spectacolului va avea loc în 2 marte 2018. Spectacolul va fi tradus în limba română, printr-un sistem mixt, audio-video.

LĂSAȚI UN MESAJ