Klaus Iohannis: Am obținut 79,9 miliarde de euro pentru România

40

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, la finalul maratonului de negocieri din cadrul Consiliului European, că acordul la care au ajuns liderii Uniunii reprezintă un câștig pentru România, care a obținut 79,9 miliarde de euro.

„Tocmai s-a încheiat Consiliul European și am ajuns la un acord. Am ajuns la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru România”, a spus șeful statului.

„Iată că, după discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare”, a afirmat Klaus Iohannis.

El a arătat că banii vor putea fi folosiți pentru refacerea infrastructurii, pentru construcția de școli sau spitale, dar și pentru modernizarea de sisteme publice.

„Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice”, a adăugat Iohannis.

Șeful statului a a mai arătat că banii obținuți la Bruxelles vor putea finanța planul de relansare economică.

LĂSAȚI UN MESAJ