Jurnaliști români aleși în conducerea Asociației Europene a Jurnaliștilor

22

Alegerile recente din Congresul al 56-lea al Asociației Europene a Jurnaliștilor au marcat
recunoașterea jurnaliștilor din AZIR, Secția românească care au fost aleși în conducerea
organizației europene: Oana Enăchescu a fost aleasă vicepreședinte, iar Brîndușa Armanca, membră în Comisia de Arbitraj și conciliere.

Congresul a fost organizat la Agrinio, în Grecia, iar reprezentanții României, Brîndușa Armanca, Oana Enachescu și Adrian Moise au evocat public în 1 Decembrie Centenarul, cu stegulețe tricolore și daruri simbolice, moment aplaudat de participanții la congres.

AEJ este o organizație neguvernamentală, fără apartenență politică, ce are sediul la Bruxelles, operează sub legea belgiană și reunește jurnaliștii independenți din întreaga Europă, prin intermediul secțiilor naționale. AEJ a fost înființată în 1962 și numără în prezent 27 de secții naționale, fondate de jurnaliști TV, radio, cotidian, presă culturală, dar și de liber profesioniști din mediul online. Împreună cu UNESCO și Consiliul Europei, este membră a Mișcării Europene, având o relație de colaborare cu OSCE pe libertatea presei, prin William Horsley, reprezentant ales de Adunarea Generală AEJ. Consiliul Europei – Divizia Media a acordat AEJ statutul observator. Data de 3 mai a fiecărui an este dedicată de secțiile naționale AEJ dezbaterilor privind libertatea presei.

LĂSAȚI UN MESAJ