Jurnaliști dați afară din spital, când încercau să se documeteze despre felul în care se fac angajările din unitate

1116

Mai mulți jurnaliști au fost scoși afară din Spitalul Județean Târgu Jiu și li s-au pus piedici în exercitarea meseriei atunci când au încercat să se documenteze despre felul în care managerul unității face angajări în spital, potrivit b1.ro.

Jurnaliștii au fost dați afară la solicitarea managerului spitalului, Gigel Capotă, care a solicitat intervenția firmei de pază, afirmând că nu este treaba presei cum se fac angajările în unitatea medicală.

Jurnalistul Narcis Daju, de la News.ro, a spus că în Spitalul Județean Gorj un tânăr chirurg și-a făcut onomastica chiar în blocul operator.

”De un an, presa din Gorj a produs zeci de investigații despre ceea ce se întâmplă în acest spital, fără niciun fel de finalitate. De exemplu, angajații de la Psihiatrie se plictisesc foarte tare și amenajează acolo show-uri erotice cu pacienți. (…) A trecut o lună de când acest lucru a apărut în presă centrală și nu s-a luat nicio măsură. Avem un tânăr chirurg care a ținut neapărat să-și facă cheful de ziua lui de naștere în blocul operator, cu chelneri aduși de la un restaurant din oraș. Nu s-a luat nicio măsură. Avem mărturiile unor colegi din secție. Nu are sens să mai vorbim de infecții când ei fac chef în blocul operator”, a declarat Nercis Daju.

Managerul spitalului susține că este o campanie de denigrare a imaginii spitalului.

”Din punctul meu de vedere, este o campanie de denigrare a imaginii spitalului, de încălcare a regulilor privind accesul în incinta unității. În legătură cu incidentul de astăzi, am fost informat de cadrele medicale că anumite persoane, dotate cu camere de filmat și aparate de înregistrare, care se dau drept jurnaliști, au intrat în mod abuziv în incinta cabinetului și a ambulatoriului integrat, în timpul programului de lucru, perturbând desfășurarea în condiții optime a activității medicale. (…) Am solicitat firmei de pază să restabilească ordinea firească , invitându-i să părăsească incinta unității spitalicești”, a susținut managerul spitalului.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ